08.04.12

Munadepühad


Keetsime ikka pühade puhul mõned värvilised munad, mis üsna kohe ka nahka pistsime. Kasutasime sibulakoori, mida olin seekord juba varakult kõrvale hakanud panema, ja katkist sukapaari :) Ma ei teagi, kust ma seda lugesin või idee sain, aga suka sisse on päris kerge muna keerata. Tegin muna märjaks ja mähkisin koortesse - sibulakoored võiks ka märjaks teha enne - siis suka sisse ja sõlm peale, st mõlemas otsas on sõlm. Ei mingit niidi ega lõngaga jamamist. Ühest sukast sain parasjagu kümne jaoks mähise. (Sibulakoored annavad ikka kõige ilusama mustri minu meelest! Iga muna lahti tehes, ootame põnevusega, millise ilme see saanud on!)


Siin need munad on, ootamas keema minemist. Panin nad külma vette, ning keetsin umbes 10 minutit. Ükski katki ei läinud. Olen ka proovinud toasooja muna keevasse vette panna ja ning keetmise asemel pliidikuumuse maha lülitanud ning kuuma vette jätnud umbes 10 minutiks. Kõik on päris häid tulemusi andnud. Kes tahab täpsemaid soovitusi, võivad "Ringvaate" pühade-eelset saadet vaadata ;)
 

Keeduvesi võtab ilusa tooni külge. Eks sellepärast olen ka supileeme ja süldi tegemisel jätnud sibulatele koored peale.


Ja muidugi ei puudunud meil üks munakoks. Kõige kangem muna oli kõige kangemal peretegelasel, ehk pereisal :)

1 kommentaar:

  1. Sama siin ;-) ainult, et koksimine jäi ära, sest keegi ei tahtnud hommikusöögiks mune :-(

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)