04.04.12

Vahtrasiirupi tagurpidi kook


Nüüd, mil vahtrasiirup Kanadas kogutud (varasemate aastatega võrreldes palju väiksema saagiga, sest liiga soe ilm katkestas mahlade jooksu), võiks ette võtta vahtrasiirupi tagurpidi koogi küpsetamise. Ülal pildil on kook kenasti ahjust välja võetud ja pisut jahtunult ümber pööratud.


Kindlasti peaks kasutama vormi, mis kusagilt "läbi ei jookse". Olen avastanud, et väga hästi sobib selleks näiteks minu hea sõber malmpann. Panen umbes klaasijagu siirupit keema, selle peale laotan õunaviilud. (Vahtrasiirup on aga päris kallis, Eestis kindlasti veelgi kallim, nii et tegelikult võiks ju ka hoopis umbes pool klaasi võid koos klaasitäie pruuni suhkruga pannil sulatada.)


Õunaviilude peale lõigun pisut pähkleid ja vahel riputan kuivatatud või värskeid jõhvikaid.


Kõigele sellele laotan peale taigna. Pisut pehmet võid, suhkrut, muna, näpuotsaga soola, klaasitäis jahu, paar teelusikat küpsetuspulbrit ja pool klaasi piima - kaneel sobib ka imehästi, kui õunad kasutuses - ning ongi tainas valmis. Ei ole väga vedel, nii et tainast tuleb pisut laiali tõmmata. Ei tähenda, kui mõni õunatükk välja piilub :)



Ahjus võiks see küpseda umbes 175ses kuumuses poole tunni jagu, eks see olene palju ahjust ;) Kui kook valmis, lase pisut jahtuda, enne kui tagurpidi keerad.


Selline isuäratav maiuspala sellest saabki. Panen vanillijäätist kõrvale, ja muudkui maiustan ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)