24.06.12

Vaikne jaanilaupäev


Istusime Mari-Kirkega jaanipäevaõhtul ikka lõkke ääres. Sain ise alles poole ühe ajal tuppa. Muudkui istusin ja imetlesin tulemängu... Lapsed olid juba kenasti tudil. Päeval oli pisut rabelemist ja jooksmist, sest Mari ootas pühapäevaks sõpru külla. Jooksmise käigus, st poodide reas astusime ka läbi "Kanada Kummist" (ehk Canadian Tire), kus tegime kiirostu õhtuks.


Siin see kiirost on, lõkkekolle, mis parasjagu väljamüügil. Arvestades, et meil on sama kaupluse krediitkaart, mida kasutame pea igas poes maksevahendina, siis koguneb meil sinna ekstra "Kanada kummi" raha iga kulutatud dollari pealt. Kokkuvõttes saime selle päris tasuta. Meil oli küll enne väikese väliahju moodi asjandus aias, kuid see hakkas pikapeale roostet külge võtma. Ise olime ka süüdi, sest jätsime kogu aega iga ilmaga välja. Toitu küll selle uue peal ei saa küpsetada, aga oleme niikunii gaasigrilli rohkem kasutama hakanud. Lihtsam ja kiirem.


Mari "tõrvikuga".

5 kommentaari:

  1. Super! Mina, vana totu, ei tulnud selle pealegi, et vana grillialus hoovile tuua ja seal löket teha. Tossutasin hoopis öues ja terrassil küünlaid.
    Järgmine aasta siis ikka päris tuli!!!!

    PS - ilusat suve ja nautige kodumaad (???) kui ma öigesti aru olen saanud ;-)

    VastaKustuta
  2. Nii tore l6kkealus. Tundus, et teil oli igati m6nus jaani6htu. Elavat tuld v6ibki vaatama jaada. Sellel on lausa hypnotiseeriv m6ju.
    Loodetavasti laksid Su tydrukutel eksamid hasti, nii et saate nyyd r66msal meelel Eestit nautida! Meil tuleb veel 3 nadalat oodata. Lausa alatu, kui kaua siin kooliaasta kestab.

    Palju paikselisi tervitusi,
    Eva

    VastaKustuta
  3. Väga vahva lõkkealus, peab ka uurima poest. Meil ülehomme viimane koolipäev, aga ilmad pole eriti suvised. Kaunist Eestimaa suve teie perele!

    VastaKustuta
  4. Lõkkealus on vahva ja võib ka küünalde jaoks kasutada. Arvestades, et ega Toronto linnas ei tohi elavat tuld teha. Aga oleme üsna peidus naabrite eest ja püüame siiski väikese tulega piirduda :)
    Lastel on eksamid läbi, nende sõnul hästi, kuigi ametlikult lõpeb kool selle nädala lõpul. Ootavad juba põnevusega homset õhtut, kuigi eks Mari vanemana natuke pabistab. Ikkagi esimest korda omapäi selline pikk reis ette võtta. Minul on alles juuli keskel reis ees.

    VastaKustuta
  5. Nii vahva lõke oli teil :) Rõõm näha, kuidas kaugel maal meie traditsiooni hoitakse, aga meie Kirkega siin looderdasime Jaaniõhtu toas ära ja lõket ei näinudki :( Meil ladistas terve päeva sadada. See eest järgmisel päeval läksime purjetama Tallinn Haapsalu liinile ja nautisime päikeseloojangut merel :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)