28.08.14

2014 Eesti - Tartu


Põikasin ka üle tüki aja Tartust läbi. Loomulikult jalutasime läbi teid, mis mul ülikooliajast tuttavad. Ühel hetkel avastasin, et oskan Tartu kohta vaata et veel rohkemgi jutustada kui Tallinna kohta :) 


Raske öelda, mis kõige toredam oli. Vast ülemistel piltidel kujutatud "seiklus" viikingilaeval. Tartu pakub sellist toredat ühispiletit, mis lubab külastada Ahhaa keskust, sõita viikingilaeval ja seigelda Tartu seikluspargis. Mul oli küll plaanis ainult teaduskeskuses käia, polnud alguses ka kindel, kui suur tung laevale, kas pääsengi sinna :) Kuid kokkuvõttes piisas vaid neljast, et jõe peale tiirutama saime. Hästi tore oli, eriti kui veel meid viikingite kombel sõudma pandi. Kuigi olime ikka päris algajad, sest millegipärast kippus laevuke pidevalt valele kursile. Mehed jutustasid laevaehitusest ja kus nad kõik oma paadiga käinud on, isegi Pariisi all vanade viikingite jälgedes. Nende ehitatud lodjaga võib muide ka pikemaid reise Peipsile ette võtta.


Ja loomulikult külastasime siis viimaks ka teaduskeskust, kus vist kõige rohkem meeldis mereteemaline väljapanek.


Sõime seal oma kõhud ka täis, mitte küll ülaltoodud fotodel kujutatud laua taga. Tahtsin lihtsalt nimetada, et toit oli väga hea, meile kõigle meeldis!

2 kommentaari:

  1. Nii kena pildikollaaž. Tartu on mu lemmiklinn ja seda mitmel põhjusel. Alati on seal midagi teha ja kuhugi minna, tempo on just paras, igale poole saab jala kõndida.

    VastaKustuta
  2. Tartu on tõesti hästi mõnus linn. Kui veel kesklinnas peatuda, siis pole vaja kuaugele kusagile jalutada :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)