08.02.09

Fotojaht - söök


Minu kaks pilti on laupäevast. Tavaliselt küpsetan ise kaks pitsat, ühe lastele ja teise laste vanematele :) Tüdrukud ei taha peale juustu eriti midagi kattena näha, kuigi lõikan vahel siiski sinki juurde. Meie omal on tavaliselt veel seeni või paprikat või veel midagi põnevat. Tomatisegu müüakse spetsiaalselt selleks otstarbeks, kuigi olen erinevaid kasutanud. Kord küll lapsed tõstsid hädakisa, et nemad seda punast asja ei taha, kuid pitsa tuli ilma kuidagi maitsetu, mispeale nad leppisid sellegi lisandiga.

Taigna segan kokku (õieti leivamasin segab) täistera ning tavalisest nisujahust ja rukkijahust. Hea on hommikul kõik ained masinasse visata ning kui töölt koju jõuan, valmis taigen välja võtta ning küpsema panna. Varem tegin tervest kogusest ühe paksema põhjaga pitsa, kuid neiud arvasid, et alus võiks õhem olla. Nüüd saan täpselt kaks, mis minu pere kinnitustmööda maailma kõige paremad on :)

Ostsin pitsa küpsetamiseks vastava kivist aluse, mis pisut „päris” ahju imiteerib. Peale pitsat on hea samale kivile koorikleivad torgata, nagu esimesel pildil näha on.

12 kommentaari:

  1. miks ma usun, et selle plaadiga tuleb pitsa parem kui niisama? :O

    VastaKustuta
  2. appii. kodutehtud pitsa:) selle nimel oleksin nii mõndagi nõus tegema.

    VastaKustuta
  3. Hea söök, polegi ammu teinud ega söönud. Mõtte panen tagataskusse :) Aga need siin on kuidagi eriti ahvatlevad...

    VastaKustuta
  4. Ülemine suur pilt on mulle eriti hingelähedane. Olen aastaid pagarina tööd teinud. Kodune kohe vaadata.

    VastaKustuta
  5. Oi, see esimene pilt, ahhetama võttis! Imeilus.

    Aga tüdrukud teevad sul hästi, mida vähem asju pizza peal, seda parem :)

    VastaKustuta
  6. Esimene pilt on tõeliselt isuäratav! Hea pilt ja hästi lõhnab.
    Peaaegu iga kord Su blogi lugedes mõtlen leivamasina ostmisele :) Kui välja mõtlen, kuhu ma ta oma pisikeses köögis küll paneksin, siis küsin järgi, et mis firma oma ja millist mudelit Sa soovitad osta (jah, ma mäletan küll, et Sa oled sellest oma blogis kunagi juba kirjutanud) :)

    VastaKustuta
  7. Isetehtud pitsa on ikka kõige parem. Ja see kivi on lahe, kindlasti etem kui niisama ahju torgata.

    VastaKustuta
  8. pizza puhul on kõige parem see esimene lõhn, mis hakkab tasakesi ahjust tulema. oeh, himu ajab peale :)

    VastaKustuta
  9. Anonüümne9/2/09 04:25

    Kommentaaride arv on kõnekas...
    ja ka minuni jõudis lõhn!
    a4 :)

    VastaKustuta
  10. Anonüümne9/2/09 05:42

    Siin võiks olla eelnev hoiatus: Tühja Kõhuga Mitte Vaadata! :) -K-

    VastaKustuta
  11. Aga kus on minu kokakunsti ime - sai mille puhul unustasin laba tainamasinasse panna. Muidu olin väga apteekerliku tähelepanuga retsepti jälginud.

    VastaKustuta
  12. Mulle meeldib isa leiba-saia küpsetada, kuigi, nagu hiljuti kirjutasin, selleks just eriline vajadus puudub, kuna sakslaste leivatehas pea ümber nurga :)

    Leivamasina kohta jagan hea meelega oma arvamusi :) Küsi aga julgesti!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)