18.06.09

Rattasõit palja pepuga...

Ma ei tea, kus minu silmad ja kõrvad olid, et sellest ettevõtmisest kuidagi mööda olen kõndinud. World Naked Bike Ride on üritus, milles osaleb 70 linna 20 riigist (Toronto osaleb juba kuuendat korda!). Eesti ei ole nimekirjas, aga Läti on! Ehk järgmine aasta saab Eestigi nii kaugele ;) Eesmärgiks ei ole mitte niisama paljalt välja tulla, vaid tõsta teadlikkust üleliigse autode kasutamise ning loodusvarade raiskamise suhtes.

Vaatasin pilte ja olin üllatunud, et julgeid naisigi on meie hulgas arvestades kanadalaste suhtelist konservatiivsust. Vähemalt naiste poolt on siiski võideldud kätte õigus palja ülakehaga ringi käia (sellist suurt poleemikat polnud ma varem näinud :), kuigi ma pole siiani eriti kedagi näinud oma õigust praktiseerimas.

Olin lastega ju laupäeval lausa linnas, oleks võinud sellelegi üritusele silma peale visata :) Nüüd pean kalendrisse panema toimumise aja järgmiseks aastaks - 12.juuni. Hei, Tom, kas lähme osaleme ;)



Remember, it's perfectly legal for women to go topless in Canada anywhere that a man might, which includes cycling on city streets.

Furthermore, the Crown has acknowledged that participating in an orderly event naked is not illegal, so long as you are wearing something, such as shoes.

And you will also be happy to know that we have been cycling naked with a few polite and respectful bicycle cops for the last few years, who kindly stop traffic for us on those busy left turns, and who do their best to keep us all together as a group.

5 kommentaari:

  1. Oh issand, mida inimesed kõike välja ei mõtle :)
    Aga noh, mis seal ikka häbeneda, kõik inimesed ON ühest kohast tulnud ja kõik on alasti sarnased :)

    VastaKustuta
  2. kepikõnd või jooksukross tunduksid kuidagi... vähem valusamad. :)

    VastaKustuta
  3. Minusuguse konservatiivi jaoks ikka suht jõhker vaatepilt, mitte ainult esteetiliselt, ka puht praktiliselt higine tagument kitsal sadulal....
    Ottawas olevat ka sedasi vändatud :)

    VastaKustuta
  4. Kui näitasin videot siin teistele, siis Mari oli mul kohe valmis osalema! Mõni tegi kommentaare eriti kopsakamate kehade kohta, kuid tegelikult on osalejate üks eesmärk kaotada eelarvamusi, mis esile kutsutud sellest, milline sa välja näed. Ma imetlen nende julgust, kuigi vaevalt et tahaks sama ratta otsas sõitu ette võtta... ega nad vist lasekski ;)

    VastaKustuta
  5. Anonüümne19/6/09 06:51

    Ai-ai-ai igatahes väga valus pilt...
    Kolisin juuni alguses maale ning hakkasin siis jalgrattaga tööl käima. Kuna mu oma ratas on katki, kasutan tütre maastikuratast, mis on kõva, kitsa sadulaga. Teisel hommikul oli ikka väga valus sadulasse istuda. Ma ei kujuta ette et seda võiks ka palja tagumikuga teha. Nüüd olen õnneks juba rohkem harjunud ning rattasõit ei tundugi enesepiinamisena. Aga lihtsalt jalgratta propageerimise eesmärgil paljalt sadulasse? Tänan ei! -K-

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)