24.06.09

Tagasihoidlik jaaniõhtu

Proovime ikka jaaniõhtut siingi meeles pidada, kuigi ametlikult sellist püha Kanadas ei peeta. Ainult Quebecis on see kalendris Püha-Jaani nimel sees ja kõigil on vaba päev, kuigi lõkketegemise traditsioon ei ole enam populaarne ning kogu asi on pisut poliitilise maigu võtnud (ei jõua seda prantslaste ja inglaste jagelemist seletama hakata :).

Lastel oli sõbranna külas ja kuna meie pealõkkemeister Eestimaal pidutses, siis tule tegemine oleks pidanud minu kaela langema. Aga ei langenud! Hoopis Mari võttis asja kätte, ning hetkeks ulatusid leegid lausa väikesest korstnaaugust välja. Mingit uhket peolauda ma ei teinud. Tüdrukud korjasid üksikuid valminud punaseid sõstraid ja tegid toormoosi, kuni kõigest tüdinesid ja tuppa kiirustasid. Jäin veel omapäi kustuvaid leeke imetlema taustaks Toronto linna müra.

2 kommentaari:

  1. V2ga vahva! Me ei teinud muidugi mingit l6ket, pole kohtagi, kus teha. AGA kuidas te Torontos nyyd CUPE streigi ajal toime tulete?

    VastaKustuta
  2. Meil on kõik hästi, sest siinse linnaosa prügivedu ei kuulu linna alla. Raamatukogud on ka lahti :) Vaatame, mis basseinidest saab.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)