11.08.09

Koera tarkus

Meil on ilmselt tõesti väga kutsuga vedanud, sest ta õpib kiiresti uusi käsklusi, kuigi aegajalt tulevad tal oma tujud. Targemad oskavad siiski öelda, et asja tuleb rahulikult võtta ning anda aega, eriti kui nad veel nii väikesed on.

Eks ma enne Koko koju toomist uurisin pisut koerte kohta ning cockapoo'd kiideti väga, kui tark ta on. Ega polegi imestada, sest üks vanematest on puudel, kes koerte tarkuse redelil on t
eisel kohal (uus trikk õpitakse vähem kui 5 korraldusega ära). Kokerspanjelist koeravanem seisab küll 20ndal kohal (vajab 5 - 15 ülekordamist), kuid seegi pole paha, kui arvestada, et nimekirjas, mida vaatasin oli 80 tõugu. Muidugi ei tasu seda liiga tõsiselt võtta, sest iga koer on ikka omamoodi tark ja osav :).

Cockapoo'd on väga sõbralikud ja rõõmsa olemusega, kuid võivad kurjalt haukuma hakata, kui midagi valesti tundub. Koko oli meil nädal aega olnud, enne kui kuulsin, et ta ikka koera moodi haugub. Mängisime tagaaias temaga palli. Naabridki jõudsid imestada, kui vaikne ta on.

Olen ka rahul, et ta ei aja väga karva. Mulle aitab kahest kassist, kes hoolitsevad meie majas tolmurullide tekkimise eest :)

Aga meil ümbruskonnas on ka väga targad lapsed, kes Koko pärast on pidanud eestikeelseid käsklusi õppima :) Eriti vahvad on ukranina aktsendiga kolm tüdrukut, kes üksteise võidu hüüavad kord 'lama' kord 'hüppa' kord 'istu' ja 'käpp', mis muidugi vaese kutsa täielikult segadusse ajab.

4 kommentaari:

  1. Hm. Alumisel pildil on kutsale nähtavasti antud käsklus: Kaeva! :D

    VastaKustuta
  2. Tahtsin juba ammu òelda, et ta on ùks igavesti armas kutsikas!

    VastaKustuta
  3. Anonüümne11/8/09 12:14

    Ma tutvusin ka selle tarkade koerte edetabeliga. Minul olnud koerad kuuluvad sinna vähemintelligentsete hulka. Hmmm vaeva bernade õpetamisega muidugi oli, aga samas on need suhteliselt mugava inimese koerad - nende aju ei nõua pidevalt tegevust - seega jõudeolekus ei mõtle nad pidevalt uusi töllakusi välja ega tee pahandust :D -K-

    VastaKustuta
  4. Ooooo, nii traagilise näoga kutsu!
    Parafraseerides jürituulikut võiks teda isegi suurlinnatraagikuks nimetada.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)