07.09.09

Õhushow

Viimased viis päeva on Toronto kohal kõva müra teinud sõjalennukid, mis muul ajal nii kergesti siia teed ei leia, või vähemalt nii mitmekesi kui Septembri esimesel nädalalõpul, mil esmaspäev Labour Day tõttu veel vaba on. Oleme paar korda varem käinud uhket õhushow'd järve ääres vaatamas, ning otsustasime ilusast pühapäevast rõõmu tunda ja ratastega kohale sõita.

"Parkisime" oma rattad sellel Humber'i jõe sillal, mis kohe suudme juures püsti pandud. See on ainult jalakäijatele ja ratturitele avatud. Paremat kohta oli raske soovida, sest lennukid võtsid ümberpööramiseks suuna just silla peale ning sooritasid lausa nina all keerulisi kombinatsioone. Mitu fotograafi oma uhke tehnikaga olid samuti end sinna sisse seadnud. Lennukimootori müra oli lausa vapustavalt tugev! Kirke hoidis pidevalt kõrvu kinni ning lõpuks läks hoopis vaiksemat kohta lugemiseks otsima, kuigi ega see väga kerge ülesanne polnud.

Järve ääres võib isegi soojaga, mis kusagile 30C ligi kisub, pisut jahe hakata, eriti kui tuul järve poolt lennukitega võidu proovib puhuda. Sõitsime edasi ning piilusime läbi puuokste üle peal kihutavaid ja trikitavaid lennumasinaid.

Siin on üks USA lennuk, peal kirjad US Navy & Blue Angels.

Ja nõnda osatakse kenasti kõrvuti taeva all liikuda...

Aegajalt libises pilk ringi lendavate kanada laglede peale, kes on ju samuti osavad õhus liikujad. Imetlesime ka kajakaid, eriti ühte, kes mingi prahi vee pealt üles korjas ning seda pidevalt noka vahelt kaotas, et siis kiiresti õhust seda jälle kinni püüda. Sain ainult osa filmilindile kahjuks.

Tom kirjutas põhjalikumalt õhushow'st.
Hästi lühike filmilõik, mille puhul peaks kõlarid põhja keerama, et mingit aimu saada, milline kõrvulukustav müra meid ümbritses :)


1 kommentaar:

  1. Anonüümne7/9/09 14:30

    Lahedad laglelennukid õhushowl. :D -K-

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)