19.03.10

Fotojaht - mööbel

Kui me uuele maale sattudes kolisime päris oma korterisse, sai meie diivaniks magamiskott põrandal, leppisime hästi vähesega, vähemalt esialgu :) Hiljem saime headelt inimestelt mööblit, sest alguses kipub rahakott päris kõhn olema. Ka need mööblitükid on meile antud ning sellel pildil ootavad juba teed uude kohta (tõstsime tänava äärde ükskõik millisele soovijale üles korjamiseks - ära need sealt igaljuhul kadusid)! Üks asi pani meid imestama - nendel oli väga kõva istuda. Olime juba harjunud siinsete pehmete tugitoolide ja diivanitega. Kõva istumine ehmatas ka kunagi hiljem Eestis ära... proovisin ühes poes kohe järjest diivaneid, aga edutult, sellist head pehmet ei leidnudki! Oh, neid ärahellitatud ameeriklasi (või peaks ütlema kanadalasi) :D

Ja nüüd terve rida pilte siinsest muuseumist. Kui nende väljapanekute vahele sattusin, meenus teema ning nõnda ma siis klõpsisin pilte. Mööblit on igas vanuses, ise võib otsustada, millises! Aga kõik on vähemalt 50 aastat vanad!






Ja siin on hoopis teistmoodi muuseumituba, kus on lõpetatud nahkhiireteemaline käsitöö tegemine.


Kui me viimaks koduteel olime, siis läks pilk korterimajadele, mille rõdudele on kevadise soojusega ilmunud mõned mõnusa istumise mööblitükid...

Align Center


Ja mis juhtub mööbliga, mida enam majja ei taheta... täpselt sama, mis esimeselgi pildil. Ainult kui keegi seda üles ei korja, läheb see prügi hulka.


Viimaks mööbli "sünnilugu" või vähemalt uue kodu leidmine. Need on meie Eesti-kodu tegemised, kus tasapisi elamine elamise nägu läheb. Seal tahaks palju rohkem olla...



9 kommentaari:

  1. Esimene on hästi vahva pilt!

    VastaKustuta
  2. Vau, kus teil on mööblit :)

    VastaKustuta
  3. Küll ma tean, millised mööblitükid omale valiksin :)
    Aga esimene pilt on eriti lahe, sest kui ikka päevane magamine õue on korraldatud, siis mis saab olla suurem rõõm :P

    VastaKustuta
  4. Lahedad pildid :) Esimene pilt ja mõnusa istumise mööblitükid on mõnusad. Aga imestama pani, et täitsa korralik (ja tundub et ka mugav) tool on ära visatud..

    VastaKustuta
  5. Vastuseks eelmisele kommentaarile - tüüpiline ameerika (tarbimisühiskond). Asju ostetakse mitte niivõrd vajaduse kui moe pärast, ja nii need "vanad" tee äärde lähevad.
    Prügipäevadel võib näha veomasinate ja mikrobussidega tegelasi, kelle äri ongi parema nodi üles korjamine ja ilmselt hiljem maha müümine.

    VastaKustuta
  6. Need kortermaja rõdud tuletasid meelde oma rõdu, kus on küll veel väga talvised meeleolud, aga varsti varsti saab juba esimesi lillekesi rõdule panna.
    Ja meie Eestis olev korteriniruke ootab ka korda tegemist ja sisse-seadmist.

    VastaKustuta
  7. Aivan ylimmäinen kuva on todella hauska, koska huonekalut ovat epäsovinnaisessa ympäristössä. Muutkin kuvat ovat kauniita katsella.

    VastaKustuta
  8. Esimene on ikka parim, nii meeleolukas!

    VastaKustuta
  9. Mulle jäi silmade vahele kummitama järjekorras teine pilt - seal esitletud mööblist õhkub stiili, mida teistel vähem on. Oehh, need kaks tooli on vist kuskilt valitsuse sigarisuitsetamise toast muuseumi sattunud. :D

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)