03.03.10

Seemned

Kevad on kohe-kohe käes ja usinamad on vist juba seemned välja otsinud ja isegi toas mulda torganud, et taimed õue istutamiseks õigel ajal valmis oleks. Meiegi proovisime hea mitu aastat tagasi nõnda tomatitaimi kasvatada, kuigi palju lihtsam on ikka poodi kõmpida ning kõik vajalik sealt koju tuua. Sellised mõtted tulid peale, kui aknast sisse piiluvat eredat päikest vaatasin ning nagu orav päevalilleseemnete kallal nagistasin. Ainult minu seemned on kaetud magusa suhkrukorraga, millest vast oravgi ära ei ütleks. Igal juhul pistab Koko mul iga põrandale kukkunud tera kiiresti nahka. Avastasin need mõni aasta tagasi ja kuigi ma pole suur päevalilleseemnete sõber, siis sellisel kujul kõlbab neid ikka süüa. Eriti veel kui lohutada ennast, et need pole juskui "päris" kommid ;)

Avastasin just veel ühe huvitava
Toronto ettevõtmise, mis viib kokku inimesed, kellel on olemas aed, kuid kellel pole aega või tahtmist seal midagi teha ning need, kellel ei ole aeda ja kes tahaks midagi aias kasvatada. Tuleb välja, et see pole sugugi uus algatus ning haarab päris mitmeid riike, siin on link "Sharing Backyards" - jagame tagaaeda, kuhu võib oma kontaktandmed jätta ning varsti toimetab keegi sinu aias või hoopis toimetad ise kellegi teise aias :) Küll on tore idee! Ja arvestades, et osa tulevikuvaatlejaid arvab niikuinii, et meie maailma muutub uuesti palju väiksemaks (kui transport hirmkalliks läheb), siis on hea mõte juba nüüd midagi teha, et oma toit kohapeal kasvatada. Muidugi ei saa ka unustada kasu, mis tekib, kui me oma õhku ei saasta transpordiga, nii kaua kui veel naftat jätkub.

Viimase lingi alt leidsin veel midagi põnevat. Nimelt on üks sponsoritest kompanii nimega Ilus Elu, mis asub Briti Kolumbias. Nad müüvad mahekosmeetikat... hmm... leiutasin vist uue sõna :D Muidugi tekitas see uudishimu, kes firma looja on. Vist aiman... aga pole kindel :)

3 kommentaari:

  1. See on olnud pikka aega, sest ma harjutada eesti keelt! Vabandame vigu. Tundub kummaline, et ma ei ole juba peaaegu 7 aastat! Olen omanikule ettevõtte, vaid tüdruk, kes armastab luua ja oli väga ilus elu Eesti. See oli põhjus, valides nimi! Minu nimi on Meaghan, hea meel teiega kohtuda! Ei ole olnud palju võimalusi lugeda oma blogi veel, kuid ma ootan seda!

    VastaKustuta
  2. Oi, kui armas, et jätsid siia oma väikese sõnumi :) Tunnistan, et arvasin firma taga olevat eestlast, kes Torontost pärit ja kelle kohta ma tean, et ta läänerannikule end sisse seadnud ning tegelb igat sorti ravimtaimede ja millegi sarnasega. Ilus Elu muidugi haaras kohe mu tähelepanu!

    VastaKustuta
  3. Ah! Võtsin esimesed kogemused on Eesti Maja, ja mul oli minu pulm pool seal oktoober 2009 ... aga ma ei saada tagasi, et Torontos nii palju kui tahaksin. Mu vanemad on seal küll, et võib-olla varsti! Kas sa tead nimi härrasmees koos ürte? Olen alati huvitatud kohtumine teiste sarnaste huvidega inimesi British Columbia, eelkõige põllumajandustootjate!
    Mul on hea meel, et sulle meeldib firma nimi! Enamus inimesi siin on segadust, kuid ma ei muudaks see midagi. Ütle mulle, kui te olete kunagi sellisel viisil läbi ja tahaksin proovida midagi.

    Loodan, sul on suurepärane nädalavahetus!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)