19.11.10

Fotojaht - 100

Natuke aega tagasi oleks see teema pannud kukalt kratsima ning ajurakud tööle, kust ümmargust nubrit leida. Kuid hiljuti nähtud telesaade on muutnud minu ettekujutust numbritest! Just nõnda näen ma nüüd numbrit 100 :D Mis number näiteks võiks olla luik ja uss kahelt poolt vaidlemas, kelle muna keskel on? 

Muidugi on numbrite meelespidamise tehnikaid veel teisigi. Näiteks siin on üks ja siin teine, mis natuke keerulisemad, kui minu lihtne numbri ja kuju kokkuviimine. Minu pildid on järgmised: 1 on pliiats või pähklipureja, 2 on luik, 3 on süda, 4 külakiik või vantädi rätikuga, 5 on uss, 6 on päkapikk, 7 on nool või vikat, 8 on lumemm, 9 on silm või ankur ja 0 muna. Peamine kasutus nende jaoks on mul lugemise juures. Vanasti kippusin parema puudumisel raamatulehel nurka ära keerama. Nüüd aga jätan meelde väikese loo numbritega seoses. Näiteks päkapikk kiigel või eelpool toodud näide luige ja ussi kohta (205). Proovige! Väga põnev! Minu jaoks nii põnev, et ma lausa ootan huviga, millise numbriga mu lugemine lõpeb ja mis ma siis välja võiks nuputada :) Aga  pikemate numbrite jaoks, nagu telefoninumbrid, peaksin vist neid teisi tehnikaid rohkem uurima.

12 kommentaari:

  1. Väga vahva! Aga mul isiklikult jääb vist paremini number meelde, kui jutt. Ega ma tegelikult ei tea, pean proovima. :D

    VastaKustuta
  2. mul on lastele isetehtud muinasjuttki numbritest, ja seal on just luik ja lumememm. poolik ärasöödud kringel jne., aga kuus ei ole mul päkapikk, vaid jõuluehe. soome lastele kuusi ja kuusi ;)

    VastaKustuta
  3. Oo, kui hea mõte! Olen alati hädas sellega, et ei mäleta, kusmaale ma metrooga tööle või koju sõites oma raamatulugemisega jõudsin. Enda meelest õpin numbri ilusti pähe, aga järgmisel korral ei mäleta enam muhvigi, et mis lehekülg oli viimane.
    Pilt on vahva :)

    VastaKustuta
  4. Vau! Väga andekas lähenemine teemale! :) Eks peab ka kunagi proovima niimoodi numbreid meelde jätta kuigi mul üldiselt suht hea numbrimälu...

    VastaKustuta
  5. Anonüümne21/11/10 06:23

    vaat see on loominguline lähenemine!

    zeeta

    VastaKustuta
  6. Töepoolest, kui numbrimälu on kehv, aga nägemismälu hea (nagu mulgi need asjad on) - siis väga hea meetod. Peaks proovima.

    VastaKustuta
  7. ehheee... vat see on vahva :)

    VastaKustuta
  8. Laste jaoks väga hea tehnika ja lõbus kah :)

    VastaKustuta
  9. Eks igaüks jätab numbreid omamoodi meelde. Mul need üldiselt jäävad, kuid PIN-koodidega on teinekord raske. Neid katsun kuupäeva abil meelde jätta. Näiteks tänane kuupäev võrduks PINiga 2211.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)