19.03.11

Eesti juurtega Kanada telestaar


Jutt on Anna Leida Wallnerist (heledama peaga :), kelle isa oli Torontos elav arhitekt Ilmar Wallner (suri paar aastat tagasi). Anna kodulinnaks koos kolme õega oli Toronto. Siin käis ta koolid läbi (oli tubli eesti tüdrukuna ka siinses eestlaste võimlemisklubis), kuid ülikooli läks Briti Kolumbiasse. Hariduselt ajakirjanik, otsustas ta oma töökaaslase ja hea sõbraga Kristina Matisic (pärit Zagrebist, Horvaatiast) tavatöö jätta ning uusi mägesid vallutama minna (Eesti Elus ilmus lühike artikkel tema kohta). Nii sündis idee seeriaks, milles võrreldakse erinevaid tooteid The Shopping Bags. Mäletan, kui see 2002 teleriekraanile jõudis, ja kuidas see mulle kohe meeldima hakkas! Hästi lõbusalt ja lahedal moel lähevad võrdluse alla näiteks erinevad kreemid, hakklihamasinad või voodilinad. Nad ei karda oma rumalate arvamuste üle nalja heita ning ei mõju sugugi mingite ninatarkade tibidena :) Saade ja saatejuhid on teeninud mitu auhinda.

Nüüd on neil teine saade, mis mulle isegi rohkem meeldib, kuna olen kokaraamatutest väga sisse võetud Anna & Kristina's Grocery Bags! Igas saates proovivad nad valmistada toitu ühe kokaraamatu järgi (3 - 4 retsepti). Kuna nad pole proffid, vaid tavalised keskmiste oskustega kokkajad, siis võib sellega kaasneda mitmeid äpardusi. Kui toit valmis, tuleb seda maitsma tuntud chef või kondiiter. Viimaks annavad nad oma hinnangu, kas ostaksid raamatu või mitte. Lisasin siia alla lingid ühest saatest - vaadake, hästi tore! (Youtube'is on neid muidugi rohkem).

Nende saateid näidatakse mujalgi maailmas, vähemalt interneti järgi. Kuid kõige suurem tunnustus tuli hiljuti, kui Oprah Winfrey oma telekanali käima pani, ning pakkus tööd ka Annale ja Kristinale, st nende saateid näidatakse ka tema kanalil. Muidugi tüüpiline käik tublidele ja andekatele kanadalastele, kes laia maailma USA kaudu pääsevad (tegelikult on nende saateid enne juba USAs näidatud, kuid Oprah nimi ei vaja suuremat tutvustamist, ükskõik, kas oled tema fänn või mitte :).

Vaata ka nende kodulehte! Nad on ka raamatu välja andnud, kuid siiani pole see mu kätte sattunud.




 Pilt Vancouver Sun

3 kommentaari:

  1. Väga lahe saade ja samuti see blogi!


    Tervitustega Eestist

    Liivika

    VastaKustuta
  2. Väga lahe blogi ja samuti see sari!


    Tervitustega Eestist

    Liivika

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)