19.04.11

Talvised külalised


Arvestades, et eile sadas Torontos lund, siis võib veel üles riputada lühikese video talvistest külalistest akna taga. Need kõige armsamad on muidugi linnukesed oma kena laulukesega ja kõige tüütumad... oravad, kes püüavad lindudele mõeldud toidu nahka panna ning muud pahandust teha. Oleks nad siis viisakad, aga nad oskasid mul linnulauakorvi põhja läbi närida ja kogu toidu maapinnale maha lagastada. Proovisin kavalam olla ning nuputasin igasuguseid viise, kuidas neid eemale hoida.

Kõigepealt konstrueerisin väikese katuse, kuid selle peale oli lihtne hüpata ning sealt edasi korvi juba saada. Hmm... panin pea tööle ning tekitasin koonuse katuse kohale, kuid oravad õppisid peagi end hästi pikaks sirutama, servast kinni haarama ning sealt edasi end korvi vinnama. No see tegi juba kurjaks! Näen nii palju vaeva ja ei midagi. Viimaks panin ühe uue "katuse", mis tuules igale poole loperdas (kõik "katused" olid originaalselt toiduserveerimisalused). See jäigi oravapoistele ületamatuks (vaata videot, kahjuks käis see orava kukkumine nii kiiresti, et raske tabada, panin lõigu mitu korda järjest videosse, umbes 1:12 minutil). Kuigi ega nad tuhmad pole. Olin korvi riputanud aknalauast eemale ja õues olevad lauad, mille pealt hüpata, kaugemale sikutanud, kuid kui häda käes, siis saab ka ületamatust kaugusest ületatav! Kes ütles, et oravad on armsakesed!?! Kogu seda nalja käis aga pidevalt meie naabrikass jälgimas :) Tema vahtis õues ja mina läbi magamistoa akna :)

Samas pean tunnistama, et oravad on ikka väga osavad ronijad nagu esimese foto järgi päris hästi näha :) OK! Müts maha nende ees, aga ega nad ikka mu lemmikuteks pole.


3 kommentaari:

  1. Anonüümne19/4/11 07:23

    Sina võitled oravatega, minu ema peab talv läbi võitlust varestega ja tuleb välja, et ka rebased himustavad lindude toidulauda talvel.
    http://www.maaleht.ee/news/loodus/loodusuudised/rebane-ronis-ounapuu-otsa-pekivargile.d?id=41310151&l=fplead :D -K-

    VastaKustuta
  2. Mulle isiklikult oravad meeldivad, aga see selleks. Sulle soovitan hoopis järgmist ideed. Tõmba lindude söögilaud kahe puu/oksa/misiganes vahele tamiili peale. Et tamiil kahte kohta kinni ja sealt keskelt siis riputad toidulaua. Ükski orav ei pääse ligi (kui nad just köielkõndi selgeks ei saa, aga ma veel ei ole näinud), sest söögilaud on nagu keset tühjust.

    VastaKustuta
  3. Tegelikult meeldivad mulle ka oravad, aga need väikesed armsakesed, keda kunagi näiteks Kadrioru pargis söötmas käisin. Siinsed on ju roti suurused ja eriliselt jultumust täis.
    Tamiili peal nad vist tõesti ei roniks, kuid näiteks elektritraadid pole nende jaoks mingi probleem!
    Aga minule meeldib, kui linnulaud on kohe akna all, et saaksin nende toimetamist jälgida ;)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)