04.03.13

Engineering Idol

Kui enamus otsivad superstaare lauljate ja muude artistide hulgast, siis Torontos on üks tore üritus, kus otsitakse nutikaid tegelasi tulevaste inseneride hulgast. Gümnaasiumiõpilased võivad võistlustulle minna oma tehnikaalaste teadmistega. Tom kirjutas sellest hästi pikalt, sest võttis ise juhendajana osa, sest Mari ja ta neli sõbratari olid seekord ka võistlejate hulgas. Medaleid nad ära ei toonud, kuid said pakkumise ühe inimese käest, et kui nad oma leiutist tahavad tootmisesse viia, siis on ta nõus aitama :) Tüdrukute (õieti küll kõige rohkme Mari) väljamõeldud vidin olevat teistest kõige praktilisem, mida ka tegelikult kasutada saaks. Tublid neiud!

2 kommentaari:

  1. Eestis on ilmselt analoogne ETVs "Rakett 69". Teismelised võistlevad omavahel erinevates ülesannetes.
    Viimati vaatasin suu ammuli, kuidas lapsed ehitasid "peedist pesumasinat", ehk siis generaatorit..
    Hämmastav, kui targad ja nutikad on lapsed!

    VastaKustuta
  2. Oleme seda Rakett 69 vaadanud ka. Siin on Engineering Idol samamoodi varasematel aastatel töötanud, et kohapeal antakse ette ülesanne. Seekord oli vahelduseks pisut teisiti (nagu üks korraldaja seletas Tomile), sest noored said ette valmistada.
    Mingit väljahääletamist pole kõigi nende tõsielusaadete moodi, vaid ikka ühepäevane suur võistlus, kus siis kohtunikud võitja valivad. Ma ei ta samas, kuidas Raketti võistlejaid valitakse. Siin paistab see olema lahti pea kõigile, kes huvitatud on. Tundub, et toetatakse noorte huvi inseneriteaduse vastu, sest ega see just väga populaaarne kahjuks pole.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)