18.01.15

Õpetaja abiline


Kirke koolis on võimalik võtta kursusi, mille käigus saab ka praktikal käia. Sel semestril võttiski ta ühe nendest, ning läks oma suureks rõõmuks endisesse põhikooli abiõpetajaks. Seal juba oodati teda, sest vanu õpetajaid on ikka palju alles, ja Kirke imestuseks mäletati teda hästi. Mina ei imestanud, sest mäletan, kuidas mitmed õpetajad ja isegi kooli direktor lõpuaktusel nimetas, et nad hakkavad Kirkest puudust tundma :) Õpetaja, kellega ta nüüd koos kolmanda klassi lastega töötas, oli Kirke endine klassijuhataja. Alguses tundus talle imelik, et saab minna õpetajate tuppa ning õpetajad palusid end eesnimepidi kutsuda. Iga päev oli ta hommikul kuni kaheteistkümneni siis oma oskusi lastega jagamas. Peale seda jalutas gümnaasiumihoonesse, mis suht lähedal.

Sel nädalal sai aga kursus läbi. Kool on läinud üle semesterõppele, mis tähendab, et jaanuari lõpus toimuvad sügiseste kursuste eksamid. Tal oli natuke kahju, et uus kogemus nii kiiresti otsa sai. Paistab ka, et lapsed tundsid sama moodi. Ta sai suure kaardi, millele tänusõnad peal ja õpilaste head soovid kaasa antud. Paljud kirjutavad, et nad hakkavad teda taga igatsema. Paar tükki mäletavad, kuidas ta origamit õpetas. Mitmed ootavad, et ta tuleks uuesti külla, ta olevat cool õpetaja ja ühe meelest lausa maailma parim :)


Kirke ise jäi väga selle kogemusega rahule. Kuigi tunnistas, et ei kujutanud ette, kui raske võib õpetaja töö olla. Arvas ka, et tegelikult talle see amet päris meeldis, kuigi pole kindel, kas ta kunagi seda tegema hakkab. Eks tal ole väike unistus Jaapanisse inglise keelt minna õpetama. Vähemalt see on tal selge, sest iseenesest pole ta veel sugugi otsustanud, mida täpselt tulevikult st. edaspidistelt õpingutelt ootab. Sellepärast otsustas ta üheks aastaks veel kooli jääda. Mida siin noored vahel ikka teevad. Võtavad siis mõne kursuse üle, et hinnet parandada või valivad kursusi, mis vajalikult ülikooli sissesaamiseks jne. Parem kasutada seda võimalust, kui tormata edasi õppima asja, mis näiteks vanemad on peale surunud, aga mille vastu vähimgi huvi puudub. Tõenäoliselt jääb ta siiski kooli vaid pooleks aastaks ja kas läheb kohe talvel edasi õppima või töötab sügiseni. Eks see selgu tuleval aastal. 

Huvitav on see, et mõned aastad tagasi pidid kõik viis aastat gümnaasiumis käima, st koolitee oli 2 eelkooliaastat pluss 13 õppeaastat pikk. Alustasid neljaselt ja lõpetasid, kui olid 19.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)