03.12.06

Detsembris

Olime Hille sünnipäeval eile. Vahel teeme Toomasega koos peo, sest nad mõlemad on 5.detsembril sündinud. Seekord oli pidu Hille pool - ikkagi tähtis verstaporst saavutatud - pool sajandit siin ilmas edasi rühitud.

Hille poja Allani naine oli nädalaks Eestist siin. Nii sai sugulastele kohustuslikus korras ka see tutvustus juubelipeoga ühendatud. Praegusel hetkel on Allan ja Aivi lennukil, mis viib nad Eestisse. Allan on aastaks töö juurest ära ning proovib, kuidas elu Eestis olema saab. Õnn kaasa! Loodan südamest, et kõik läheb väga hästi!

Meie lapsed olid Hanna pool õhtul. Tõime nad kümne ajal ära. Mari organiseeris kohe päkapikule kirja kirjutamist ja nii nad kolmekesi istusid laua ümber ning pusisid usinalt eesti keele kallal! Küll on hea, et päkapikk ainult eesti keelt mõistab, või on see kuidagi kujunenud - päkapikkudega peab eesti keeles suhtlema täpselt nii nagu emme ja issiga. Paar nädalat tagasi püüdis Kirke veenda, kuidas neid olemas ei ole. Aga kui ma teatasin, vaevalt päkapikud tulevad sinna koju, kus nendesse ei usuta, siis arvas ta, on ikka tore 'mängult' neid päriseks ette kujutada.

Saime päev enne päkapikkude tulekut pusle (600 tükki) kokku ning nüüd ootavad nad põnevusega iga päev uusi tükke. Olen igal aastal ühe pusle neile päkapikkudega saatnud. Idee tuleb Maive käest.

Kogu see päkapikkude ootamine ja käimine tähendab meile (see tähendab mulle) palju rohkem vaeva ja muretsemist, kas ikka soki sisse on midagi pandud, aga ma tunnen sellest ise rõõmu ja loodan, et suudame lastele anda häid mälestusi ja tugeva pinna, millele toetudes nad oma elurada ise sisse käima hakkavad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)