16.12.06

Jõulud tulemas


Jõulupidu Eesti Koolis on läbi. Pildil on Mari ja Kirke oma sõbranna Hannaga, kes lasteaias küll kaasa lõi, kuid nüüd alles esimest aastast koolis kaasa teeb (ikka Kirkega samas klassis, mis tähendab, et mõlemal on suur huvi kooli tulla!). Viin Hanna kooliõhtul koju, Toomas pääseb Hanna isaga enne minema ja nii ei pea nad seal niisama aega viitma. Mul on alati midagi autosse kaasa pandud. Lõikan õuna või pirni, annan küpsist ja siis on üks üllatus - tavaliselt mingid puuviljamahlast tehtud maiustused. Lapsed juba teavad kõike seda minuga oodata.

Täna jooksin natuke mööda poode. Ostsin ühest toredast kohast meie sõprade lastele kinke, mis mõeldud ka ajutööks. Peale seda pidin oma juhiluba pikendama. Küll on hea, et eksamit ei ole vaja teha, piisab ainult raha maksmisest ja uue pildi tegemisest. Kolasin pisut samas ostukeskuses ja muretsesin veel mõned kingid (küünlad) meie sõpradele.

Nüüd on kingid pakitud ja sain korraks siia istuda. Kasutasin pakkimsiel origamit. Mari pidi natuke aitama mõne voltimisega, tal on rohkem kogemusi selles suhtes. Väga kenad tulid välja. Samamoodi pakkisin ka homseks panga jõulupuuks ostetud kingid. Mulle ei meeldi eriti osta asju, mis kipuvad kapinurka seisma või mille puhul pead mõtlema, mis sellega teha. Enamus kingitustest on söödavad - kommid, koogid, küpsised, paar pudelit ja kohvipulbrit. Tahan ka keerulisemaks teha kinkide saamise. Iga loosiga tõmmatu peab proovima lahendada ühe mõistatuse. Muidugi saavad teised peolised appi tulla. Ma ei taha kedagi 'piinapinki' panna. Leidsin internetist mõistatuste lehekülje, kust pean oma valiku tegema.

Eile olime ka Kirkega tema kooli jõuluettekandel, kus ta kooris laulis. Pean ütlema, et nende koor oli kõige vaiksema häälega. Esimeste klasside omasid oleks vist ka meile koju ära kuulnud . Vaatasime Toomasega meie ümber istuvaid vanemaid ning lapsi kooris ning pidime tunnistama, on ikka kirju seltskond küll. Samas ei ole palju päris musti, kuigi tumedaid on, aga siis on nad kas kusagilt Lähis-Idast või Aasiast (palju Indiast). Muidugi on valgeid, siis on nad enamasti Ida-Euroopast. Nii heleda peaga nagu meie lapsed on samas haruldus.

Eks ma kirjuta homsest õhtust. Kuna pangas on nii palju pingeid, siis on huvitav, kuidas meil see pidu välja kujuneb...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)