08.06.10

Rabarberikook

Rabarbereid on meil aias päris palju ja muidugi on mu kallis kaasa eriti maias hapuka koogi järgi. Olen teinud pärmitaignast õhukese aluse, sellele riputanud peale hakitud rabarberit, suhkrut ja kaneeli.

Peale saab biskviittaigen. Siin lausa 10 munast tehtud! Mulle meeldib käsitsi munavalgeid vahtu kloppida. Minu meelest saab nii kõige kohevama ja tugevama tulemuse.

Viimaks ahju ning ongi kook valmis! Seekord oli mul lausa kaks plaaditäit tehtud. Läksin ja jagasin isegi meie toreda naabriga, vanem proua, kelle abikaasa talvel vähi kätte suri. Käisime isegi ta ärasaatmisel. Mees oli tal politseis tööl ning teadis-tundis nagu paljud kanadalased teisi eestlasi! Proovin nüüd naise vastu eriti kena olla, et ta liiga palju ei kurvastaks :)

6 kommentaari:

  1. Njämm... Tahaks ka kooki. Aga pole rabarbereidki kuskilt võtta kahjuks.

    VastaKustuta
  2. Vabandust, et olen uudishimulik, tahaks teada, millise köögikombaini ostsite. Teil seal rohkem valikut ja vist hindki soodsam. Tervitusi!

    VastaKustuta
  3. Tegelikult ei olnud see köögikombain, hoopis kannmikser ehk blender (VitaMix). Mul on küll saumikser olemas, kuid mitte nii võimas, sellega ei saa just kõike purustada (kaasa arvatud jää), mis tahan. Ma pean natuke rohkem kasutama, siis ehk kirjutan oma kogemustest :)

    VastaKustuta
  4. Nii isuäratavad pildid. Ajavad kohe endalegi küpsetamise isu peale.:)

    VastaKustuta
  5. Rabarberikoogid on alati mõnusalt hapud. Mul on isegi Eestist kaasa toodud rabarberiretseptide raamat. Sealt olen nüüd mitu kooki järele proovinud. Siiani on kõik imehead olnud!

    VastaKustuta
  6. Tegin samal päeval rabarberikooki :D Meil aias pole aga ämm ikka varustab oma aia saadustega. Kook on hea jah. Tegelt on kõik koogid head :S

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)