23.06.10

Torontos maavärin

Torontos maavärin – 5.5 esialgsetel andmetel. Epitsenter Ottawast umbes 60 km põhjapool! Hiljem vähendati tugevust 5 peale. Seda oli tunda nii Ontarios kui Ameerika poolel.

Kontoris kõikusid kapid ning tekkis kahtlus, kas sajandivanune Eesti Maja ikka püsti jääb. Ise olin parasjagu telefonil ning proovisin samal ajal sotti saada, mis toimub, miks istun nagu rappuvas autos. Telefonis teatab naine, et ta ei kuule hästi, sest alarm on peale läinud. Mina ei pea enam vastu ja uurin, kas ta on Torontos ja kas ta tundis midagi. “Mida?” – “Maavärinat!” – “Oh… ma mõtlesin, et mu peaga on midagi viga!” Ja siis pidi ta juba majast välja kiirustama, sest kõik aeti majast välja.

CN-torn jäi inimestest tühjaks ning kõik suuremad kontorimajad. Siiani pole teatatud mingitest purustustest ega vigastustest. Ottawas olevat vist mõned aknad katki ja vähemalt ühel majal praod sees. Seal oli see kindlasti palju tugevamalt tunda ning paljud jutustasid, kuidas värisemisele kaasnes ka müra, mis pani mõtlema, et raske kaubarong läheb mööda.


Uudiseid andis internetist tükk aega oodata. Esiaglu võttis ilmselt aega, et nad ise mingit infot saaks ja siis ei olnud tõenäoliselt rohke hulga uudishimulike tõttu võimalik avada ühtegi lehte, kust kõige suurema tõenäosusega oleks asja täpsemalt valgustatud. Ainult Twitteris sai midagi jälgida ja sedagi ainult inimeste endi kogemuste põhjal. Huvitav, kuidas nii mõnedki kahtlustasid terrorismi, pommiplahvatust! Üks ehitusmees jutustas inimestest, kes tulid uurima, kas nad kasutasid mingeid võimsaid masinaid :)

Ise olen varem ainult Tartus kunagi tundud väga õrna maavärinat. Lamasin ja mõtlesin, et suur veoauto läks mööda. Alles hiljem sain teada, et asi oli hoopis milleski muus. Tom on Torontos ka varem tundnud maavärinat, kuid see oli palju nõrgem, kuigi peegel oli vist liikunud.

Ärivaistuga inimesed tahavad juba trükkida t-särke: I survived the Toronto Earthquake 2010!
Nüüd on juba hulgaliselt artiklei maavärina kohta. Siin näiteks üks ja siin on ka pilte Torontost, kus inimesed tänavatele kiirustasid.

3 kommentaari:

  1. http://tuuslar.blogspot.com/2010/06/maa-variseb.html

    http://worldandhome.blogspot.com/2010/06/torontos-varises-maa.html

    VastaKustuta
  2. No näed, isegi Kanada alustalad kõiguvad :) Aga hea, et niigi läits. Olin täna rannas, aga siin (New Yorgis) polnud midagi tunda. Või vähemalt mina ei tundnud. Võibolla ujusin parajasti. Ei tsunamit ega midagi :)
    Minu ainuke maavärinakogemus on Pärnust, ka lamasin just diivanil ja mõtlesin, et eriti suur veoauto sõitis mööda. Monstera lehed kiikusid veel tükk aega. Õhtul trennis sain teada, et maavärin oli.

    VastaKustuta
  3. Ma pean ütlema, et õhtul koeraga jalutades ja asja üle järele mõeldes, tundus asi kuidagi täiesti ebareaalne või hoopis teisest maailmast pärit. Silme ees on ikk aneed kõikuvad kapid!

    Aga siin me oleme, keegi ei oota eriti midagi Ida-Kanadas, ikka läänes. Ja samas väidetakse, et St.Lawrence'i jõge pidi võiks üks korralik maavärin tulla, mis tähendaks Montrealile ja Quebeci linnale suuri purustusi. Suurem mure on ka tuumaelektrijaamad... üks on ju lausa Toronto külje all.

    Muide, mu kaasa tööl ega Kirke koolis ei tundnud midagi. Mari oli basseinis sel ajal ujumas ja jäi sellest kogemusest ilma, kuigi sõbranna ema oli tüdrukuid teavitanud.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)