13.07.11

Toronto loomaaed

 

Toronto loomaaed on Tallinna omaga võrreldes vääääga suur! Pole ka ime, kuna see on maailma üks suuremaid ning mõne aasta taguse arvestuse järgi pandud lausa teisele kohale kõige paremate loomaaedade hulgas. Loomadele on antud nii palju ruumi, et aegajalt tekib kahtlus, kas traataed on lihtsalt niisama püsti seatud või on ikka mõni loom ka sinna sisse pandud :) Mis muidugi loomade seiskohalt päris mõnus, kuigi külastajad jäävad vahel pika ninaga või siis heal juhul näevad ainult mõne eluka sabaotsa. Loomaaia elanikest on enamus sündinud sealsamas või mujal loomaaedades ja ainult mõned üksikud on kinni püütud vabast loodusest.
 

Tegelikult peab sinna minnes võtma kõvasti aega ning mitte kiirustama (muidu peab tõesti kadestama tippsportlasi, kellel rohkem võhma, nagu siin kirjas :). Kui aega pole, siis tegema otsuse, mida vaadata, mida mitte ning osa lihtsalt välja jätma. Muidu pole sellest käigust üldse rõõmu, ning meelde jääb ainult pikk ja väsitav lonkimine.  Võib ka osta päevapileti, mis lubab väikesele rongile hüpata ja vaevata ühest kohast teise saada. Me pole küll seda kordagi teinud.


Kui ainult kord loomaaeda sattuda, siis kindlasti peaks ikka grislikaru üle vaatama, mis asub Kanada osas (mäletan meie esimest käiku, kui sinna viimaks üldse ei jõudnud, sest olime meeletust kõmpimisest ja iga puuri eest seismisest liiga väsinud). Isegi kui tee sinna pikk, lisaks veel kergelt ülesmäge :) Parem jätta kaamelid ja metsikud hobused vaatamata, kuigi kängurute osa on selles suhtes huvitav, et nad on küll aia sees, kuid inimesed lastakse nende juurde. Meie jaoks läheb üks tee läbi ala, mõlemal pool peesitavad kängurud ja küsimus tekib, kes täpselt keda vahib :) Flamingode tiik on minu meelest ka väga ilus ja Amuuri tiiger jätab minu jaoks kõige vägevama mulje.

1 kommentaar:

  1. Anonüümne25/7/11 02:04

    Minu tähelepanu kõitis sinu kommentaar kängurute kohta, et kes seal loomaaias keda vaatas. Olen ise sama täheldanud Tallinna loomaaias. Meil (minul ja Kirstil) tekkis mõni aasta tagasi aprillis tahtmine loomaaeda minna, aga teha seda vara hommikul kohe avamisel. Kui me väravast piletit osta tahtsime oli tädi kassas väga üllatunud(???), ta ei saanud kohe hästi pihtagi, et mis sooviga (osta pilet) me tema poole pöördusime - see oli siis esimene elamus :) Kuna olime esimesed külastajad peale pikka? ööd, siis pakkusime me huvi absoluutselt kõikidele lindudele ja seetõttu me veetsimegi suurema osa hommikust linnupuuride vahel jalutades. Kured edvistasid meiega, kakkudele pakkusime me väga huvi - ühesõnaga kõik linnud tulid meiega suhtelma. Me ise itsitasime, et oleme hoopis raha eest loomaaiaelanikke lõbustamas. -K-

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)