13.10.11

Grillihooaja lõpetuseks


Nüüd, mil vananaiste ehk indiaani suve soojad päevad vist tõesti viimaseks jäävad, st kui temperatuur veel ligi 30 soojakraadi kõrgusele tõuseb, võiks näiteks valmistuda järgmiseks suveks, kui toiduvalmistamine majast välja liigub. Sel aastal kasutasime päris usinalt gaasigrilli, mis ühtepidi mulle väga meeldis, sest palju mõnusam on õues olla kui kuuma pliidi ees toimetada. Teistpid on palju vähem mõnus pärast grilli puhtaks saada. Mõtlesin, kas peaks muretsema teles nähtud "aurutajad-puhastaja" ning surfasin pisut internetis. Väga vastakaid arvamusi leidsin, kuni sattusin ühe olluse peale, mis töötab ilma elektrita ja ainult lihasejõul :)

Grill Daddy
on hari, mille varre sisse valad vett. Kui hakkad grilli sellega pesema, keerad harja "kraani" lahti ning väljavoolav vesi aurustub kuuma grilliga kokkupuutel. Nüüd pole muud, kui hõõru aga küpsetuspind läikima! Tundus eriliselt geniaalne idee! Ja peale pisukest mõttepausi otsustasin asja koju tellida. Ning pole kordagi kahetsenud! Kasutan seda kohe peale küpsetamist, kui grill ikka kuum. Kui külalised kohal, siis on natuke imelik kohe pesemisega tegelema hakata. Eks siis tuleb puhastamine järgmine kord enne uut toiduvalmistamist ära teha. Lihtsalt kuumutan, keeran gaasi kinni, hõõrun kõik puhtaks ning panen grilli jälle käima. Vaadake (Rachel Ray saates järele proovitud) ja lugege ise ning kui tundub hea mõte, miks mitte seda jõulukingiks varuda, kasvõi endale :)


2 kommentaari:

  1. Vau, see tundub olevat t6esti lahe leiutis! Grillimise juures ongi ju see grilli puhastamine k6ige tyytum asi. Peaks selle riistapuu endale ka muretsema. Suured tanud soovitamast!

    Tervitused,
    Eva

    VastaKustuta
  2. Loodetavasti jääd sama rahule kui minagi :) Ega kunagi ei tea, kui ühe hea asi osutub teisele rämpsuks...

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)