22.10.11

Nutiteler


Tom kirjutas juba pikalt laialt meie uuest ostust - nutitelerist, mis tõi jõulud meile varakult koju :)  Arvestades, et me tegelikult televiisorit ei saa vaadata, sest kaabliühenduse võtsime maha ning tavalist antenni pole ka üles pannud, siis esimese hooga tekib küsimus... milleks meile telekat üldse vaja on! Omal ajal oleks see tõesti peaaegu mõttetu, kuid nüüd on nii paljud saated läbi interneti kättesaadavad. Ei lase me enam teleril kukil istuda, vaid teeme ise oma valiku saadete ja vaatamisaja osas.

Kõige suurem vahe tavaliste teleritega on muidugi selles, et tänu wifi pulgale on teler justkui arvutiks muutunud. Saaksime läbi selle internetis surfata ja kõike muud teha. Ainult mõnda seadet ei saa kasutada, näiteks ETV saateid otse striimida (?), peame seda ikka läbi arvuti tegema. Mis veel... Google Maps ja Skype on kasutada, Netflix tuleb otse telerisse, ja seal on meeletu valik erinevaid filme, nii kohalikke kui mujalt maailmast. Maksame selle eest vaid 7.99 kuus, mis kaabelTVhinnast pea kümnekordselt väiksem! Lisaks on teleril veel mitmeid seadeid, millega saab erinevaid videosid ja filme vaadata või lihtsalt mängida näiteks Sudokut jne. Muide Netflixiga seoses... kui see Kanada turule jõudis, olid telekanalid pisut mures, et väga paljud otsustavad loobuda tavalisest teleriteenusest. Siiani polevat vähenemist märgata! Mis ehk meie jaoks hea uudis, sest muidu võivad nad sundida Netflixi oma teenuseid muutma. Ikkagi suured firmad ja võimu palju...

Mulle meeldib väga ka ilmakanal, kus saad valida päris mitu linna oma lemmikuteks ning kerge vaevaga hommikul järele vaadata, milline ilm tulemas on (valisin muidugi Toronto, Tallinna, aga ka Brüsseli, kus mu õde on ja suusakoha, mis talvel oluline). Muidu pidin arvuti selleks sisse lülitama, kui ei jõua raadiojaamast ilmateadet ära oodata (pealegi nad ei ütle, milline ilm Eestis on ;)


Teleri suuruseks on 42 tolli. Mõni ütles, et liiga väike, aga meie lapsed arvasid, et meie endine pisike oleks niisamagi kõlvanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)