22.02.12

Montmorency juga


Quebeci linna lähedal asub väga ilus park koos kõrge joaga (võib-olla on hoopis kosk, ma ei tee vahet), mis on muide Niagara joast 30 meetrit kõrgem. Oleme seda suusatama sõites alati kaugelt imetlenud, kuni lõpuks läksime asja lähemalt kaema. Talvel on ta muidugi eriline, sest saame peaaegu et nina vastu juga panna. Suvel laiub sel alal ju vesi.


Aga asja võib lähemalt ka ülevale sillale uurima minna. Sõitsime alt gondliga üles ning jalutasime piki pargiteed sillani. Vaade alla on päris huvitav, kas pole :) Inimesed on justkui sipelgad seal all toimetamas.


Imeilusad pitsilised kaunistused oli jää jätnud joa servadesse :)


Kuna nädalavahetusel oli mingi suur talvefestival käimas, siis rahvast oli rohkem. All tundsid lapsed rõõmu kelgutamisest ja igaüks võis 20 dollari eest saada jääseina peal ronimiseks vajaliku varustuse ning oma oskusi proovile panna. Tom kibeles kangesti, aga kuna meid ootas ees pikk sõit ning me ei tahtnud kojujõudmist öö peale jätta, siis sikutasime ta ikka tagasi autosse.


Sillale... Niagaral sellist lõbu pole :) Kui just köielkõndija pole, st ega neid köie peale ka enam ei lasta, kuigi hulljulgeid on ajaloos leidunud. Silla peal on ikka kindlam :)


Ja viimaks vaade St.Lawrence'i jõele. See suur sild eemal viib ühe saare peale. Quebeci linn jääb pisut rohkem paremale.

Tomi pildid Montmorency joast.

Kuna Niagara ehk kõige rohkem Kanadaga seostub, siis siin hoopistükkis nimekiri erinevatest jugadest/koskedest Kanadas. Pean tunnistama, et mulle avaldavad rohkem muljet need, mis on looduses ja kuhu ei saa autoga niisama lihtsalt juurde vurada (Niagara ei ole üks nendest kahjuks).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)