06.12.12

Pallitoolid


Kõige rohkem on meil kindlasti mingeid väikeseid palle, millega Koko armastab mängida, kuid lisaks nendele on veel kaks halli üsna suurt täispuhutud palli, mida mina ja Mari armastame tooli asemel kasutada. Tegelikult on meil veel üks väiksem, mis mul võimlemiseks oli kunagi muretsetud, kuni hakkasin arvuti ette istudes seda endale istumise alla sättima. Hiljem ostsin juba teadlikult "palli-toolid". 


Samas müüakse lausa toole, millel istepadja asemel on tool (balance ball chair). Kuigi ma ei tea, kas sellega ikka kaasneb sama kasutegur, sest seal on pall suht liikumatuna. Teisalt väidavad sarnase tooli tootjad, et sellel istumine paneb ikka lihased rohkem tööle, mis istuva töö puhul ainult boonuseks on. Olen mõelnud, et päris mõnus oleks töö juurde endale taoline muretseda :) Ülemus ütleb, osta, aga ma olen ikka kõhkleval seisukohal olnud. Hinna poolest on ju need odavamad kui tavalised kirjutuslauatoolid. Õnneks kaasneb küll minu tööga päris palju püsti hüppamist, kui pean igat sorti pisiülesandeid täitma või mõnele appi ruttama.

4 kommentaari:

  1. Vaga vahva tool! Ma ei ole sellist asja enne nainudki! Seda peaks vist enne ostmist ikkagi proovima. Ei kujuta ette, mis tunne oleks seal istuda? Mu seljavalude all kannatav kolleeg kasutab tooli peal kummist ringikujulist patja, mis tagumiku all kergelt justkui h6ljub. Pidi seljale hasti m6juma. Ehk on palli-toolil siis sama efekt?

    Tervitan!
    Eva

    VastaKustuta
  2. Sellised toolid avastasingi, kui mõtlesin töö juurde palli muretseda :) Pidi tõesti mõjuma hästi seljale. Kuigi mul pole just kroonilist seljavalu, siis aegajalt annab ta ikka tunda, eriti kui pikka aega tavalise tooli peal istuda.

    VastaKustuta
  3. Nägin sarnast pallitooli Tartu mänguasjamuuseumis ja selle peal oli väga mõnus istuda. Selg sai parajat tuge ja istumise alt ära ei veerenud. Tuli tahtmine selline koju ka osta, aga ei leidnud UK-s müüjat.
    Kiropraktik soovitas seda tooli samuti, kui vaja pikemat aega istuda ja muidu ka. Hoiatas, et tavaline pall ei ole kauemaks ajaks kui 15-20 min seljale hea, sest lihased väsivad ja vajud ära. Peab ikka seljatoega liikumatu iste olema. Istme kõrgus põrandast ka oluline, et põlved oleksid täisnurga all ja puha. Eks netis kijutab selle kohta pikemaltja ikka uuri, kui ostmiseks läheb.

    VastaKustuta
  4. Väga põnev ..pole kuulnudki sellisest asjast ...

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)