08.01.13

Ahvipoisid


Nii nagu üks turismireklaam väidab, pole Costa Rica reis midagi ilma ahve nägemata :)  Meie siis nägime neid ka pisut. Üks oli lausa nii julge, et andis peaaegu terekätt ning hüppas isegi ühele laevale, mis temast mööda sõitis. Väga levinud on valgenäoline ahv ehk capuchin. Pidi olema kõige nutikam ahv seal maal. 


Ühe huvitava fakti õppisime, et ahvile ei tasu eriti laia suuga naeratada, sest hammaste paljastamine tähendab ähvardust. Me siis proovisime võimalikult tõsiste nägudega olla.


Kaks ülemist pilti laenasin Tomilt, kes üksi käis mingit mäekest vallutamas. Ta põrkas seal kokku mõne eriti aktiivse ahviga, kes ka oma akrobaatilisi oskusi ei jätnud demonstreerimata. Tom oli vist üsna üllatunud, tal ei jätkunud aega palju naeratada, nii jäi ta kenasti ahvide rünnakust puutumata. Ahvid olid ka meie hotelli ümber metsas ja nii mõnigi nägi neid seal toimetamas. Meie eriti rõdul ei istunud, nii jäid nad meil seal nägemata.


Lisaks eelnimetatud ahvidele leidub Costa Ricas pisut suuremat sorti mono congo (hispaania keeles) ahvi. Inglise keeles on see howler monkey, mis eesti keeli peaks olema vist möiraahv. Väga tugeva möriseva häälega hõige on tal, mis võib hirmuvõdinaid tekitada. Kuid hoolimata sellest pidi ta olema üsna rahumeelne olevus. Lisaks on neil veel kaks liiki, kuid neid me ei näinud. Ehk järgmine kord ;)

2 kommentaari:

  1. Fantastilised loomad!
    Aitäh nende võrratute reisimuljete ja piltide eest, ma imetlen igat postitust!

    VastaKustuta
  2. Tore, kui meeldivad.
    Ma reisin hea meelega teiste reisidel fotodega kaasa :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)