10.12.14

Peegeldused...


Kui palju lapsed oma vanemate moodi lähevad? Kui nad on väikesed, siis vahel on päris naljakas kõrvalt märgata, kuidas näiteks vanem tütar oma väiksemat õde kantseldab, just nii nagu emme seda tavaliselt teeb :) Ja eks mõned käitumismaneerid viskavad ikka ette, mis panevad endki rohkem jälgima. Eriti kui asi kuidagi kummaline tundub :D  Samas ei saa ma kummagi tüdruku kohta öelda, kellesse nad rohkem läinud on, nad on täiesti omaette "nähtused". Välja arvatud siis, kui noorem näiteks üllatab nõnda: "Kui mul on lapsed, siis ma teen täpselt samamoodi kui sina!" 
"Mida?!" olen uudishimulik.
"Panen teda guilty tundma," jutustab ta päris rahulikult edasi (kusjuures vestlus käib tema poolt pisut rohkem eesti-inglise segakeeles, kui ma siin nüüd kirja panen). "Tead, kui sa oled kurb, kui me midagi ei tee, mis peab tegema, noh, nagu koristama!"
Olen üsna sõnatu. Ma tean, et ei kipu väga häält tõstma või näägutama, kui kõik laokil ja keegi ei kavatse lillegi liigutada. Olen lihtsalt kurb ja ma ei karda neile tunnistada, et ma KURB olen.
"Aga ma teen seda palju paremini!" kuulutab ta juba järgmiseks. "Ma oskan palju paremini näidelda!"
Hmm... vähemalt siis nii palju selge, et tal näitlejaandi rohkem on.
"Tead, karjumine ja riidlemine ei aita, eriti veel, kui seda liiga palju teha. Lähed lihtsalt immuunseks. Aga sinuga on palju raskem. Nii paha on süümepiinu tunda!" seletab ta veel. "Samas, ega sa väga tihti seda ei tee. Äkki muutuks me muidu ka immuunseks."
Ja kui ma nüüd ennast vaatan, siis olen vist selles osas täiesti oma ema koopia ja temagi kindlasti oma vanemate osade iseloomujoonte pärija.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)