03.04.20

Kolm nädalat esimestest piirangutest Kanadas

Nõnda siis... Kolm nädalat tagasi hõigati Kanadas välja, et kõik väljastpoolt riiki tulijad peaksid kaheks nädalaks end isoleerima. Peale seda on uusi korraldusi muudkui juurde tulnud. Viimane oli siis 2 meetri pikkuselise vahe hoidmine ning ainult koos pereliikmetega luba ringi liikuda suure trahvi ähvardusel. 


Nimetasin eelmises postituses, et Ontario provintsi juhid avaldavad täna elanikele sama info, mis neil endil teada. Kokkuvõttes võib öelda, et kui me oleks otsustanud mitte midagi teha (nagu mõned "spetsialistid" on kõige õigemaks pidanud, kusjuures spetside hulgas on nii kõrgel ametikohal arste kui professoreid), siis oleks tõenäoliselt eluga hüvasti pidanud jätma kusagil 100 tuhat inimest - ma räägin ikka Ontario provintsist, kus elanikke umbes 13,6 miljoni ringis (ja kus aastas sureb pisut üle 100 tuhande elaniku). Piirangutega nähakse kaotusi 3 kuni 15 tuhande ringis. Nii suur vahe on otseses sõltuvuses sellest, kui ranged piirangud kehtivad. Ja võrdluseks kõigile, kes arvavad, et kogu asi on liiga suureks aetud, sest igal aastal sureb inimesi gripi tüsistustesse ja me peaks kohe paanika lõpetama ning laskma sel uuel kurjal viirusel omapäi tegutseda, siis Ontario tavaline gripiga seotud surmajuhtumite arv on keskmiselt 1350 aastas. Kui gripihooaeg eriti raske, siis umbes 1500. Selline suurem arv haigestunuid suurendab ka ootusi tervishoiusüsteemile. Paljud med töötajad teevad mammutpikki päevi ning viimaste andmete aluses on umbes 10% juba ise haigestunud. Rääkimata vajalikest vahenditest, et haigestunuid aidata. Selle taustal on Ontario tulnud välja uue nimekirjaga olulistest teenustest, et veelgi vähendada inimeste liikumist ja omavahelist suhtlemist. Finantsasutused on endiselt seal kirjas. Need, kel töö, ootavad ikka, et palk kontole ilmuks...

Lisaks on toodud ka väljavaade, kui kaua kogu see tants vähemal või suuremal määral haiguse ümber käib... nii umbes 1,5 kuni 2 aastat... Ära on ka märgitud, et kuna tegemist on nii tundmatu teguriga, siis võivad numbrid kergelt muutuda.

Ma jagan siin ka Facebooki lehel ringi käivat infot Ontario ja Kanada kohta. Et me ei unustaks... Jätkan ka kassipiltidega, et natuke positiivset tõsise jutu kõrvale panna ;-) 

Just so I NEVER forget..... April 2 2020 😢 
There are 11,238 Confirmed Cases in Canada on this day. 2,793 in Ontario 
Gas prices are at a record low 60.9 Ottawa ON 
School cancelled since March 13th until May 1st...but I dont see kids going back until September
Self-distancing measures on the rise. 
Tape on the floors at grocery stores and other stores to help distance shoppers 2m (6ft) from each other. 
Limited number of people inside stores, therefore lineups outside the store doors. 
Hand washing stations in the Store Entrances and Pexi-glass barriers installed around the Cashiers/Check-out 
Non-essential stores and businesses mandated closed.
Parks, trails, entire cities locked up.
Entire sports seasons cancelled.
Concerts, tours, festivals, entertainment events - cancelled.
Weddings, family celebrations, holiday gatherings - cancelled.
No masses, churches are closed.
No gatherings of 50 or more, then 20 or more, now 5 or more.
Don't socialize with anyone outside of your home.
Children's outdoor play parks are closed.
We are to distance from each other. 
In Canada: 
Shortage of masks, gowns, gloves for our front-line workers. 
Shortage of ventilators for the critically ill.
Panic buying sets in and we have no toilet paper, no disinfecting supplies, no paper towel's, no laundry soap, no hand sanitizer. Shelves are bare at times and most are being re-stocked nightly.
Manufacturers, distilleries and other businesses switch their lines to help make visors, masks, hand sanitizer and PPE.
Government closes the border to all non-essential travel, calls Canadians home and makes it mandatory to self isolate for 14 days. Quebec closes its boarders to all non essential travellers. 
Stiff Fines and Jail time for price gouging on essential items. Fines are established for breaking the rules. 
Stadiums and recreation facilities open up for the overflow of Covid-19 patients. 
Press conferences daily from Prime Minister Trudeau. 
In Ontario: Premier Doug Ford gives daily updates on Ontario's new cases, recoveries of Covid 19 and any new Bylaws/Rules Government incentives to stay home.
Barely anyone in the street or on the roads.
People wearing masks and gloves outside. 
Essential service workers are terrified to go to work. 
Medical field workers are afraid to go home to their families. 
1,000,000 applications for Employment Insurance as people go without. 
This is the Novel Coronavirus (Covid-19) Pandemic, declared March 11th, 2020. 
Why, you ask, do I write this status? One day it will show up in my memory feed, and it will be a yearly reminder that life is precious. To not take the things we dearly love for granted. We have so much! Be thankful. Be grateful. Be kind to each other - love one another - support everyone. 
We are all one! ❤️ 
#teamcanada 🇨🇦 #juststayhome #covid19

2 kommentaari:

  1. Lisaks pisikese selgituse selle 1.5 - 2 aasta kohta. Jutt on mingit sorti piirangutest mitte kõigist. Ilmselt hakatakse epideemia taandumisel piiranguid järk-järgult vähendama aga eeldatavasti ei kao kõik lõplikult enne järgmise aasta lõppu kui vaktsiin laialdaselt käes või enamus rahvast haiguse läbi põdenud. Kohalikule majandusele paneb muidugi räige põntsu, päris hea et riiklik töökoht nagu "vanajumala seljataga" :P

    VastaKustuta
  2. Kassipilt endises headuses :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)