05.11.07

Lumehelbed

Mis küll emmed oma laste jaoks ei pea tegema. Aasia väljapanekul origamit tehes, voltis Mari valmis nahkhiire. Koju jõudes oli meelest läinud, kuidas täpselt seda teha ning tänapäeva targa lapsena istus ta interneti taha, et sealt abi saada. Kahjuks ei olnud internetist palju kasu. (Küll aga pisut pildist, mis Tom võttis, kui ta laua taga origamiga tegeles ja mille peal juhtumisi nahkhiire instruktsioonid).

Mind pani mõtlema, et internetis peaks hoopis rohkem origami kohta olema kirjutatud - muidugi jaapani keeles. Panin üles küsimuse Jaapani leheküljele: Japan Guide
ja hommikuks oligi vastus saadetud - kuidas origami on jaapanlaste kirjakeeles. Mul oli tõesti hea meel, et keegi nii armas oli ja meile kiiresti vastas, aga sellest ei olnud palju kasu - nimelt näeme jaapani hieroglüüfide asemel ainult mingeid sibru-mibru kujukesi.

Ega midagi, uuesti internet abiks ning pisukese pusimise järel läksid kõik jaapanikeelsed leheküljed mulle „lahti”. Muidugi ei saa ma mitte midagi aru, mis seal kirjas on, aga klõpsides siia-sinna leidsin mõned leheküljed, kus oli origamist juttu ning instruktsioonid olemas.

Kõige selle toreda ajaviitmise peale sattusin äkki järgmisele leheküljele: Make Your Own Snowflake. Väga ajakohane Eestis, kus pidi vist lumi maas olema. Parem istuda soojas toas ning ajaviiteks välja mõelda üha ilusamaid lumehelbeid! Eriti tore on sellega mängida, sest kääridega ei tarvitse kunagi nii peeneid mustreid välja võluda.

Toredat lumehelvesterikast ajaviitmist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)