22.11.07

Lumi

.

Lõpuks oleme nii kaugel, et selle talve esimene lumi tuli täna maha. Eile juba hoiatati hoolikalt ette, milline kole ilm ees ootab. Külma jäist vihma sadas terve päeva, mis siis hiljem lumeks muutus. Usinamad kiirustasid autodele bensiini võtma, sest raadiojaamad ennustasid ette, kuidas teed tipptunnil veel aeglasemad on kui tavaliselt. Üks soovitas oma kolleegil isegi ametit vahetada. Selle asemel et mõnusalt raadiojaamas juttu puhuda, minna hoopis pizzat maanteedele müüma. Vaesekestel läheb ju kojusõidul kõht tühjaks.

Kirke rõõmustas, kui nägi lund maas. Seletas, kuidas tänavad tunduvad kuidagi eriliselt pehmed. Tõmbas siis mütsi ninani ning teatas, et tal on silmad kinni, hoidku ma tal kõvasti käest kinni. Nii me siis selles lumesajus kooli poole edasi müttasime.

Mina jõudsin kenasti tööle, sest metrooga pole enamasti muret. Ainult tavalisest rohkem oli reisijaid – need, kes otsustanud mõistlikult autod koju jätta. Lugesin lehest, kuidas liikluspolitsei valmistas juba vaimselt ette kõigiks nendeks õnnetusteks, mis ees ootamas.

Ja minu poolt pilt töö juurest aknast, kus julgemad mehed ükskõik millise ilmaga jalgratast koju ei jäta...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)