10.02.09

Jõulud - viimane vaatus

Meestel tulevad vahel ikka täiesti poisilikud ideed pähe ning nii otsustas minu kallis kaasa meie kuivanud jõulupuuga omamoodi hüvasti jätta. Keegi meist ei oodanud, kui kiiresti ja kui kõrgele leegid tõusid. Hea, et naabrid tuletõrjet kohale ei kutsunud. Ma ei imesta enam, miks on jõulupuul päris küünalde põletamine keelatud. Meie kuusk oli keset suurt tühja aeda lumel, suhteliselt ohutult, kui aga sarnane asi toas juhtuks, siis ega sealt eriti midagi järele jää, hea kui eluga minema pääsed! Soovitan kindlasti taolist kuuse põletamist mitte ette võtta! Väiksem tibu arvas, et sellest võiks peretraditsioon kujuneda, kuid meie lubame, et enam nii ei tee!

2 kommentaari:

  1. Anonüümne12/2/09 02:52

    Tallinnas on need kuusepõletamise tulefestivalid juba läbi, oleksite võinud jaanipäevani oodata :D
    Meie jõulukuuse oksad läksid veel roosipeenardele lisakatteks, tüvi koos oksajuppidega ootab suve, et siis lillhernele tuge pakkuda.
    -K-

    VastaKustuta
  2. Meil vist jah keegi tervet kuuske korraga põlema ei pista, aga samas on tule tegemine, ka oma koduaias, täitsa keelatud. Ehk siis mitte mingit jaanipäevalõket. Aga kuused tassitakse siin jah keset küla kokku ja mõnel pool lähevad need skulptuurides kenasti tuleroaks.
    Aga seda ma kuulen küll esmakordselt, et kuusel on päris küünalde põletamine keeatud. Meil ikka vist lubavad. Või kui mitte, on meil hulk keeldudele mittealluvaid kodanikke.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)