28.10.09

TIFF & TUFF & TEFF


Hiljuti toimus Torontos rahvusvaheline filmifestival (TIFF), mis tõi linna hulgaliselt kuulsaid näitlejaid, kelle jaoks Toronto sugugi võõras pole, sest paljud hitid on osaliselt just siin filmitud! Festivali ajast on veel üleval kesklinna kalli portselani ja serviisikaupluse akendele paigutatud kaunistused.

Peaaegu samal ajal läks käima teine festival - Toronto Urban Film Festival (TUFF), kuhu esitatud tööd võisid olla 1 minut pikad ning mida näidati metroojaamadesse paigutatud ekraanidelt (mille alumisel äärel jookseb info, millal järgmine rong jaama jõuab ning samal ajal saab ka uudiseid lugeda ja ilmateadet uurida). See festival pidi olema Põhja-Ameerika ainulaadne üritus, mida päevas jälgib keskmiselt miljon inimest. TUFF on rahvusvaheline! Jään põnevusega ootama Eesti osalemist! :)

Ja viimaks meie endi eestlaste ettevõtmisel juba viiendat aastat toimuv Eesti dokumnetaalfilmide festival - EstDocs (ehk võiks ju öelda: Toronto Estonian Film Festival (TEFF ;), mis annab kohalikele huvilistele võimaluse piiluda, millega eestlased on aasta jooksul välja tulnud. Sel aastal oli ka väike võistlus, kuhu võis esitada oma lühifilmid.

Meie käisime vaatasime vaid ühte filmi Soome televisiooni mõjust omal ajal. Eks minagi kasvasin sellega üles ning sealt pärineb minu soome keelgi, nagu paljudel teistelgi. Pisut nostalgiat ja irooniat ja humoorit ning tegelikult arusaamist, kui nõme oli omaaegne kord/poliitika. Samas oli Soome televisioon justkui muinasjutumaale põgenemine hallist argipäevast. Sain aru, et film on võitnud juba mingi auhinna ning loodan, et neil läheb ka tulevikus hästi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)