14.04.10

Kes on kanadalane...

Vahetevahel oskab mõni väga kenasti kanadaste kohta kirjutada. Seekord siis Austraalia hambaarsti abivalmis ülevaade kanadalasest ühe Pakistani ajalehes avaldatud reklaami peale, milles pakuti raha ükskõik kellele, kes koksaks maha kanadalase, ükskõik millise kanadalase... Austraallane tahtis selge pildi anda, et keegi ei ajaks segamini, kes see kanadalane siis õieti on. (Annan väga vaba tõlke inglise keelest!)

Kanadalane võib olla inglane või prantsalne või itaallane, iirlane, sakslane, hispaanlane, poolakas, venelane või kreeklane. Kanadalane võib olla mehhiklane, aafriklane, indialane, hiinlane, jaapanlane, korealane, austraallane, iraanlane, Aasia, Araabia, Pakistani või Afgaani päritolu.


Kanadalane võib olla ka erineva indiaani hõimu esindaja. Kanadalaste religioon laiub ristiusust, juudiusust, budismist, islamiusust, hinduismist kuni nendeni, kes ei usu millessegi. Tegelikult on Kanadas rohkem moslemeid kui Afganistanis. Suur vahe on ainult selles, et Kanada elanikel on usuvabadus. Ükskõik kas nad kuuluvad siis mõne religiooni hõlma alla või mitte, vastutab iga kanadalane ainult oma jumala ees, mitte valitsuse või relvastatud bande ees, kes väidab, et on valitsuse või jumala esindaja.


Kandalane elab ühel jõukamal maal, mis maailma ajaloos üldse eksisteerinud. Selle aluseks on iga inimese õigus ja vabadus ise oma õnne nimel tegutseda
(peaasi, et ta seadusi ei riku :).


Kanadalased on helded ja nad on aidanud peaaegu iga rahvast rasketel aegadel, palumata midagi vastutasuks. Kanadalased võtavad avali käsi vastu kõike, mis hea, parimaid tooteid, parimaid raamatuid, muusikat, toitu, teenindust ja parimaid ideid ja mõtteid.


Aga nad võtavad vastu ka kõige viletsamaid - tagakiusatuid, väljavistauid ja hüljatud inimesi.


Need ongi need, kes ehitasid üles Kanada! Muidugi võib proovida mõnda kanadalast maha koksata, just nii nagu teised verejanulised türannid on enne sind proovinud teha. Kuid sa võid nõnda tappa oma sugulase või naabri. Sest kanadalane ei ole mingi kindel rahvus kindlast kohast. Kanadalane peidab endas inimhinge vabadust. Igaüks, kes tunneb samamoodi, võib olla kanadalane.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)