17.01.11

Poekass

Mariga mööda talvist tänavat jalutades, märkasime postkaardipoe Hallmark aknal meie Liisuga väga sarnast kiisut. Talle oli kena magamisekoht sissekäigu juurde tehtud. Seal on siis hea poekülastajaid üksisilmi jälgida! Minu meelest on nii tore, kui poes üks selline neljajalgne karvakera on. Kunagi jooksis üks kass isegi Eesti Majas ja pangas ringi, kuni ta oma teed läks (kahtlustan, et jäi auto alla, mis linnas kahjuks sugugi ebatavaline pole).

Meie loomade arstikabinetis käib omanikuna ringi üks suur valge kass. Hästi sõbralik, kes proovib kõigile "külge lüüa". Minule ronis ta leti pealt peaaegu et õlale. Olin pisut meelitatud, tahtsin uskuda, et olen eriliselt hea inimene, ega ta muidu nii sõbralik poleks ;) Või tundis ta minus teise kassi ära, kohe-kohe on algamas jänese ehk kassiaasta! Minu aasta!!! Uurisin, miks on ühel aastal kaks looma. Tuleb välja, et hiinlastel on see ikka jänes, aga Vietnamis on kass. Hiinakeelne jänes kõlab vietnami keeles samamoodi kui kass ja nõnda tõlgiti see märk seal kassina. Mõni väidab, et kassid meeldisid vietnamlastele rohkem kui jänesed. Mulle ka :D

6 kommentaari:

  1. Mina olen kunagi ühes mööblipoes ühte kassi näinud, kes seal diivanitel magas ja end väga koduselt tundis. Müüjad ütlesid, et see kass tuli ise sinna ja jäigi. Poeomanik pidi söögi organiseerima ja vooditest ning diivanitest magamisasemeks puudust ju ei olnud.
    Mulle väga meeldis. Kuidagi kodune tunne kohe, kui näed, et diivaninurgas on end üks kass kerra tömmanud.
    Allergikutele muidugi mitte nii tore.

    VastaKustuta
  2. Anonüümne18/1/11 08:52

    Mulle see kassi/jänese aasta väga meeldib. Valikuvõimalused on alati teretulnud. Kodus on nüüd uus kiisu ka ja tema on ka kassjänes. Selline jänese näoga kass :) teatud nurga alt vaadates (kui kõrvad välja jätta).
    Pole ju võimalik kassiaastale ilma kassita vastu minna. -K-

    VastaKustuta
  3. Lugesin raamatut "Kuulus raamatukogukass Dewey", tõsieluline muide, kus kass elas raamatukogus 19 aastat:)

    VastaKustuta
  4. Anonüümne19/1/11 16:22

    Tallinnas oli Mauruse raamatupood, mis nüüdseks küll tegevuse lõpetanud.
    Seal oli kah residentkass, kõndis tähtsa näoga riiulite vahel. Päris muhe oli nii :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)