06.01.11

Talv ka meie õues


Viimaks on meienigi jõudnud lumi, mis nii kangekaelselt Torontost eemale on hoidnud. Ainult pisut-pisut on maa varem valge värvi külge võtnud. Hiljutised soojakraadid, mis peaaegu 10neni jõudsid, sulatasid loomulikult selle vähesegi. Täna aga on lõunast saati lund vaikselt sadanud. Ega seda palju linnas pole, ehk 5 cm võrra, kuid just nii, et meiegi peame eestlaste moodi lumekühvlid välja otsima :) Meist põhjapool on oodata 15 cm. Tom lähebki kohe lumerõõme nautima ja võtab Mari ning tema sõbranna Trisha suusatama.


Mina olen täiesti talveinimene ja tunnen, kuidas lumega tõuseb tuju kohe mitmesaja kraadi võrra! Selline pime vindumine ei meeldi mulle kohe sugugi. Kuigi ega ei tohi kurta, sest päikest on Eestiga võrreldes siin palju rohkem näha. Võtsin Koko välja ning tegin päris pika jalutuskäigu, et ikka seda talveilma nautida. Kuna kedagi lähedal polnud, siis ajasin Kokoga juttu, kui tore ikka lumi on :D Tema vaatas mulle aegajalt targa näoga otsa ning oli vist nõus, sest läks rõõmsalt lumehangedesse nuuskima. Meie tubane Puma kippus ka välja, kuid ega ta trepist kaugemale ei tihanud minna.

5 kommentaari:

  1. Nöus. Mina lähen kohe hardaks, kui lund sadama hakkab. Mingi muinasjutuline, romantiline, imesid-vöib-juhtuda tunne tuleb, kui pehmed helbed allapoole liuglevad. Kuna mäed on meie ümber, siis vöib lume lühikese söidu järel kätte saada, aga all org on taaskord mustaks sulanud :-( Hea, et päikesega siin ei koonerdata.
    Nautige lund ja käpikud kapist välja!

    VastaKustuta
  2. Oh, see kiisu foto on nii armas!

    (Meil on lumi sulanud ja ma loodan vaikselt, et enam ei tule ka. Ootan kevadet. Peaks vist ikka kuskile lõunapoole kolima :D )

    VastaKustuta
  3. Eesti talv oleks ilma lumeta masendav. Teil seal on rohkesti päikest, meil annab lumi valgust juurde. Päikest ei mäletagi, millal viimati nägin, täielik päikesevajutus nagu keegi tabavalt ütles. Aga nautige siis lund! :)

    VastaKustuta
  4. Noh, näed kui ilus :) Oota, aga eestis oli osaline päikesevarjutus, päriselt ka. Aga terve päev oli põhimõtteliselt pilvine ning midagi polnud näha...oh üllatust, eksole :D

    VastaKustuta
  5. Anonüümne9/1/11 05:22

    Ja meil on lumi maas ja seda on PALJU!!! Eesti lumekatte paksuse rekord on hetkel Kuusiku käes (79cm). Siit Kuusikule on 6km. Meie talu õuele on teerajad sisse kaevatud ja vallid kahel pool teid ulatuvad vöökohani. Tallu sisseõidutee on traktoriga lahtiaetud ja need vallid on mulle kohati üle pea. Täna on sulailm (esimene peale lume mahatulekut) ja nüüd see lumekate vajub madalamaks ning ehk saab isegi suusad alla panna ja sõitma minna, sest siiamaani see lumi peal ei kandnud ega polnud just kõige mõnusam sumbata suuskadega koos põlvini lumes, kui käisin ristikheinapõllul metskitsedele söömiskohtadelt lumekihti vähendamas. -K-

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)