17.12.11

Jõulupidu


Detsember on täis enne-jõuluseid jõulupidusid. Ja ega meiegi vähemalt ühest ilma ei jää ;) Tööpidu toimus ühes huvitavas restoranis, mis kahekordse elumaja ruumides sisse seatud - Corner House Restaurant (ehk eestikeeli nurgamaja restoran), asub Casa Loma lossi lähistel. Olime teisel korrusel kunagiste magamistubade ruumides. Läksime kohale oma autoga, sest meil oli veel üks pidu samal õhtul, kuigi siin on päris tavaline, et töökoht võib kinni maksta takso kulud, sest suurem probleem on, kui hiljem jääda vahele purjus sõitmisega. Mille puhul näidatakse näpuga töökoha või ükskõik millise peo korraldaja peale jättes purjutaja kõrvale. Oled peo korraldajana vastutav, et kõik ikka kaine peaga rooli taha istuksid.


Tundub, et omanikud teevad suure hoole ja armastusega oma tööd. Peakokk-omanik on pärit Saksamaalt, mis ei tähenda aga et toit oleks ainult saksapärane. Vasakus nurgas on meile pakutud menüü, mille ülemisel serval lausa eestikeelne jõulutervitus :) Omaniku kaasa käis mitu korda üle küsimas, kas toit on ikka hea ja me kõigega rahul oleme. Tunnistan, et see on minu jaoks küll esimene sellesarnane kogemus (mitte et ma just väga suur restoranide külastaja oleks). Kelnerid olid väga abivalmid ja sõbralikud. Üks proovis mõningaid eestikeelseid tervitusi selgeks õppida ning hiljem rääkis, et on tegelikult koolitatud näitleja. Meenutas korda, kus teda nädal aega ühte filmitööd tehes poputati, ning ütles, et ta ei imesta, kuidas  filmitähed võivad suure tähelepanuga väga ära harjuda ning üsna nipsakaks muutuda :) Ilmselt kuluks neile rohkem ära perioode, kus nad tööta on ja peavad ettekandjana raha teenima :D

Mina sõin mereahvena praadi ja Tom lambaliha. Krabisupp lillkapsaga oli küll natuke kesine krabide ja lillkapsa esinemise suhtes, ja kuigi ma seda ehk enam uuesti ei sööks, maitses üsna hea. Magustoidule pidime ei ütlema, sest olime enne õhtusööki viinud lapsed meie sõprade poja sünnipäevale ning kiirustasime sinna tagasi - jõudsime just magustoidu serveerimise ajaks, nii et hea ajastus. Poja suur õde on juhtumisi nüüd mu töökaaslane, ta poseerib restorani ukse ees :)

3 kommentaari:

  1. Anonüümne19/12/11 04:34

    Kanada siis suurem "nanny state" kui UK, kus vastutus purjus peaga sõitmise eest ikka veel juhi kanda on.

    Ilusat jõuluootust!

    Ülle

    VastaKustuta
  2. Eks juht vastutab ikka ning purjus peaga sõitmise eest on vastavad karistused. Ainult siin Põhja-Ameerikas on hirm igat sorti kohtusse minekute ees suur (tegelikult on USA minu meelest veegi hullem). Ma võiks näiteks töökoha kohtusse anda, et tema peolt tulles olin õnnetuses ja nüüd olen invaliid valmis, jne. Ma kujutan ette, et võiksin ka vahelejäämise puhul minna karistuse üle vaidlema. Umbes nii, et töökoht ei taganud mulle turvalist kohelesõitu ja kojuminekut, pakkus veel alkoholi ka ning miks mina peaks selles süüdi olema :) Ma arvan, et variante on palju. Nii on lõpuks töökohal parem karta kui kahetseda.

    VastaKustuta
  3. Leidsin järgmisi soovitusi tööandjatele :)

    Employer Liability for Injuries Resulting from Alcohol-Related Motor Vehicle Accidents

    As a general rule, a social host does not owe a duty of care to a person who is injured in a traffic accident by a guest who has consumed alcohol at the social host’s residence. An employer who hosts a party for its employees is not an ordinary "social host." Canadian courts have suggested the duty of care owed by an employer to its employees at a party is closer to that of a commercial host. A commercial host has a greater duty to protect intoxicated individuals and the public, based on a close proximity or relationship between the host and the customer.

    If an employer hosts a party where alcohol is served, it should take the following precautions:

    Limit the amount of alcohol that is available to a reasonable amount per person. Many employers issue drink tickets for a "reasonable" number of drinks (determined by the length of the event and whether food is consumed) and then operate a cash bar, which has the effect of curbing consumption.
    Offer an array of non-alcohol choices.
    Offer food to slow the pace of drinking.
    Consider holding the party at a hotel, where guests may be able to stay the night.
    Have managerial staff watch for any employees who appear to be impaired, and not only caution these employees against driving, but arrange for a taxi for them.
    Stop serving alcohol one hour before the end of the party.
    Provide taxi cabs, at the employer’s expense, to and from the party. Before the party, communicate to all employees that they should use taxis if they will be drinking at the party. Make a similar announcement during the party.
    If an open bar is provided, limit the time the bar is "open." This discourages overindulgence and makes it easier to manage alcohol intake.
    Appoint managers to casually monitor guests’ alcohol intake.
    Do not discuss or conduct business at the party.
    Make sure employees know they are not required to attend the party.
    Use certified or experienced bartenders who are independently insured.
    Hold the party offsite.
    Avoid drinking with employees at other sites once the party has ended.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)