07.12.11

Sorteerimine prügipäeval


Suurde sinisesse paber, plastik, klaas ja väikesesse rohelisse orgaanilised jäätmed. Ning ongi prügi kenasti sorteeritud. Peaasi, et tool ikka tagasi tuppa tuua, muidu viiakse see ka ära :)  Tegelikult muidugi ongi tool selleks tänava ääres, et mõni selle sealt üles korjaks. Aga võib-olla hoopis selleks, kui hulgast liiklusmärkide lugemisest väsimus peale tuleb ;)

2 kommentaari:

  1. Anonüümne8/12/11 06:49

    Veider, et paber, plastik, klaas ja isegi orgaanilised jaatmed k6ik yhte patta pannakse. Meil on siin suisa viis prygikategooriat - 1.paber ja papp 2. klaaspudelid ja purgid, plastmassist pudelid, karbid jm asjad, mis omavad kuju (kilekotte nad ara ei vii naiteks) 3.toidujaatmed 4. aiaprygi (oksad, lehed, muru jne) 5.kogu ylejaanud prygi. Tobe, et nad kilekotte siin ei kogu. Neid tekkib ju nii palju. 6nneks olen ma avastanud, et kilekotte kogub minu toidupood, mis mulle toidu koju toimetab. Annan need siis igal nadalal neile. Ma olen nii harjunud prygi sorteerima, et ei kujutaks elu enam ilma selleta ettegi. Igal teisipaeval, kui meil prygipaev on, annab ikka neid kaste aia taha vedada :)

    Tervitused,
    Eva

    VastaKustuta
  2. Orgaaniline ja muu praht käib ikka eraldi. Ainult klaas, plastik, paber on samas kastis (muide puhtad plastikkotid võib ka kokku korjata ja sinna torgata). Vanaasti oli vaja paber ikka eraldi panna, kuid nüüd olevat neil mingid uhked sorteerijad, mis kogu töö ära teevad. Neil on odavam kõik koos kokku korjata, kui et eraldi prügivedajaid saata. Paneme selle rohelise kord nädalas välja – sinna sisse käib lisaks orgaanilisele näiteks toduga määrdunud pakendid (jäätisekarbid, jahu- ja suhkrukotid jne), lemmikloomade heitmed, naiste sidemed, pabermähkmed, jne.jne. Üle nädala paneme vaheldumis välja suure sinise (paber, plastik, jne) ja musta prügikasti (milles on siis ülejäänud sodi). Viimast on meil alati nii vähe, mille üle muidugi ainult rõõmustan.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)