25.02.12

Vabariigi aastapäev Torontos


Olime 24.veebruari õhtul taas kord Eesti Majas vabariigi aastapäeva tähistamas. Pangal on olnud kombeks toetuseks pileteid osta ja kui neid siis töötajatele pakuti, siis otsustasime, miks mitte! Mäletan, kuidas tolleaegne üks peo korraldajatest selle üle väga rõõmus oli, sest nii viisime osalejate keskmise vanuse pisutki allapoole :) Iga aasta pole me Tomiga sinna kahjuks küll jõudnud, sest vahel oleme sel ajal hoopis suusatamas olnud. Võib ju samas tunduda, et sellisest peost osavõtt on küll kõige igavam tegevus, kuid minu meelest on nii tore hea seltskonnaga kokku tulla ning mõnusalt üheskoos tähtsat päeva tähistada. Isegi kõnesid on põnev jälgida, sest kunagi ei tea, milliseid huvitavaid tähelepanekuid külalised teevad. Nagu seekord üks liberaalide esindaja, kes meenutas, kui tähtsat rolli mängis tema lapsepõlves üks eestlane, kes õpetas malemängu armastama!


Mõne jaoks võib küll toit suurema tähtsusega olla, miks kohale tullakse, eriti kui see väga hea on. Muidugi on hea toit, kui see veel eestipärane on ;) Aga ma ütleks, et pidulaud on küll viimane, mis meid välja meelitab. Omal ajal oli siin palju noori sõdureid täiendõppel ning nedega oli siis vahva juttu puhuda. Ja nüüdki ootame põnevusega Eesti külalisi, kuigi ega seda igal aastal ei juhtu.


Seekord pakkus meelelahutust kohalik rahvatantsurühm Kungla. Kas pole fantastiline, et noored omast vabast tahtest selle jälle ellu äratasid!


Pilk peosaali. Minu meelest oli väga toredalt korraldatud hümni laulmine. Tegime seda koos Lenna Kuurmaaga, kes päeval Vanemuises solistiks oli ;) Ma peaaegu ootasin, et meile näidatakse ka presidendipaariga kätlemist, kuid seda pidin hiljem kodus järgi vaatama. Siinjuures pean ütlema, et mulle meeldis väga president Ilvese kõne! Egas nüüd midagi, kui rühime aga suure juubeli poole!

1 kommentaar:

  1. Teid on ju päris palju seal!
    See rahvatantsu teema on väga tore jah.
    Lugesin hiljuti yhest väliseestlase blogist, et noored eestlased ei tee enam midagi- ei kanna rahvariideid ja ei tantsi- et kahju.. samas tuleks asi lihtsalt käsile võtta ja teha :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)