02.12.12

Küünlaga kalalõhna vastu


Sibulapisarate vastu on olemas hulgalieselt soovitusi, üks parem kui teine (minu nipp on kanda kontaktläätsi ;) Hiljuti kuulsin soovitust panna köögis küünal põlema, kui teha kalarooga. Mitte, et mul kalalõhna vastu midagi just oleks, sest kala on kindlalt mu lemmiktoitude hulgas - igas vormis, aga kena on, kui väikese maja puhul see lõhn ka magamistubadesse ei tungiks. Proovisin, kuidas asi töötas. Lõhn ära ei kadunud, kuid vähemalt köögist kaugemale ei levinud. Lisaks oli ju päris kena kala küünlavalgel küpsetada.


Soovitusi on aga teisigi:
Prae kala piparmündilehtedega.
Pane õunatükk õli sisse, millega kavatsed kala pannile panna.

Hoia köögis märga rätikut, mis pidi lõhna endasse imama.
Kui keedad kala, kasuta kaneelikoort keeduvees.
Hoia kala umbes pool kuni tund aega piima sees (kui piimamaitse ei meeldi loputa kala õrnas äädikalahuses).
Äädikas aitab ka poti või panni küljest kalalõhnast lahti saada.
Ja kui su käed lõhnavad kala järgi, hõõru käsi natukese sinepipulbriga või hoopis jämeda soola ja külma veega. Mina ise kasutan ovaalset siledat metallitükki, millega hõõrun käsi, kui neid seebiga pesen.

Küünlajutt sobis kenasti esimese advendigagi kokku :)

3 kommentaari:

  1. Sul head nõuanded kala osas, mulle samuti kala hirmsasti maitseb, aga hais on jube jah, tükk aega hõljub toas ringi. Kasutan ka roostevabaseepi lõhna eemaldamiseks ja paistab, et töötab :)

    VastaKustuta
  2. Anonüümne6/12/12 01:21

    Minu pisikeses elamises tekitab igasugune panni kasutamine praadimise eesmärgil vähemalt kolmeks-neljaks päevak kestva praearoomi tervesse korterisse. Järgmisel korral, kui praadimise isu tuleb, katsetan küünaldega, näis, mis tulemus on. Kontaktläätsed sibulapisarate vastu on tõepoolset tõhus vahend, isegi nii tõhus, et olin sibula pisaraväljakiskuja omaduse unustanud ning hakkasin ükskord rõõmsalt ja rahulikult prill ninal sibulaid hakkima... tulemus oli minu jaoks ehmatav-üllatav :) -K-

    VastaKustuta
  3. :D Kontaktläätsed on imehea vahend, kuid ma kannan neid tegelikult harva ning ekstra sibulate vastu neid ette ei pane.
    Kalalõhna pärast olen aga loobunud kalasupi keetmisest, sest supp meeldib küll, kui keetmishõngud ei meeldi. Teen suppi, aga torkan hoopis kalasupileeme kuubiku vette.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)