25.01.13

Mandariinid


Mandariinid seostuvad mul alati jõuludega. Ja eks siingi ilmu need just sel ajal müügilettidele, kuigi praegugi on võimalik poest neid koju tuua. Huvitav on see, et meile tuttava mandariini nime asemel, ilutseb siltidel kiri clementines. Ja siis on veel olemas ka mandarines: Välimuselt on nad ju päris sarnased, isegi suuruse poolest. Kuigi pildil on veel üks sort, mis eriliselt pisike, kuid imemagus (kui teisi müüakse kastikaupa ja suht odavalt, siis minimandariinid läheva müüki kilohinnaga). Kui internetist vastust otsisin, siis clementine peaks olema mandariini erisort. Nime sai ta aastal 1902, kuigi ta vist juba enne seda rõõmsalt kasvas. Üks koht kinnitas, et mandariin on apelsini erisort ja clementine on seemneteta mandariin :) Mine võta kinni, mis on mis, sest maitse poolest on nad ju sarnased. Ja ma pole kunagi eriti uurinud, kui palju ühes või teises seemneid sees on. Olen lihtsalt hästi palju nende kallal maiustanud :)

4 kommentaari:

  1. Kusjuures... hinnas on vist vahe. Vähemasti meie kaubanduses.

    VastaKustuta
  2. Unustasid, et on veel mingid "Hiina mandariinid", mida siin müüakse ka kastis aga iga mandariin on eraldi paberisse pakitud - hind sama $4 maksab 2.5 kg kast. Aga kõige tähtsam, et koor on super lahti, mahlasemad ja maitselt ka veidi erinevad.

    VastaKustuta
  3. Meil on poes clementines ja mandarines lisaks müügil ka satsumas ja tangerines.
    Valik missugune :)

    VastaKustuta
  4. Täna jalutasime hiinlaste poekesesse, kus juurikad ja muu roheline müügil. Ostsime eriliselt maitsvaid clementiine. Valikuks olid ka mandariinid, beebimandariinid, tangeriinid ja veel ming sort, mida pole enne näinud. Juba meelest läinud, mis see nimi oli :)
    Kõige odavamad on kindlasti clementiinid. Kõige magusamad need beebimandariinid.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)