07.07.13

Paparazzid...


Pisut veel Mari koolitöödest. Üks ülesanne oli neil inglise keele tundide raames vaadata filmi "Teenage Paparazzo" (siin link filmile, kui huvi vaadata). Film lahkab kuulsuste ja pildijahtide vahekorda, keskendudes 14-aastasele paparazzole Austin Visschedykile. Filmi mõjutusel pidi siis kuidagi kunsti kaudu edasi andma oma tundeid ja mõtteid. Ühes lühikeses lõigus võrreldakse fotokütte maffiaga. Selle alusel joonistas Mari vesivärvidega pildi, kus mafioosede relvad on kaameratega asendatud ja kuulsus on justkui alasti tõmmatud ning kuuliaukudega läbistatud. Õpetajale meeldis see nii väga, et oleks hea meelega töö endale jätnud, aga neiul oli kahju loobuda ;)

Ma olen filmist ainult katkendeid näinud. Üks koht on huvitav, kus räägitakse, kuidas umbes seitsmesajalt Ameerika teismelistelt küsitakse, kelleks nad eelistavad saada, kas senaatoriks, eduka kompanii presidendiks, ülikooli rektoriks, mereväelaseks (navy seal) või kuulsuse assistendiks (mitte kuulsuseks ise). 42% vastanutest valis viimase!!! Kaks korda rohkem kui rektoriks, kolm korda rohkem kui senaatoriks, neli korda rohkem kui kompanii presidendiks. Kuulsus on neil nii pähe läinud, et pigem ollakse nõus loobuma heast ja austavast kohast kui ainult saaks kasvõi kuulsuste kotikandja olla...

Muide sõna paparazzi on tuletatud itaalia keele murdest, mis pidi tähendama pinisevat sääske või sääsehäält - tüütu ja ei kao kuhugi :) Paparzzo oli ühe tegelaskuju/fotograafi nimi filmist "La Dolce Vita".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)