18.12.14

Tassiküünlad


Mulle meeldivad ilusad tassid (eriliseks lemmikuks muidugi savitassid). Kellele ei meeldiks, arvan ma! Isegi meesterahval, kes pisiilu ei märka, on päris kindlasti hea meel, et on olemas tassike, millest kohvi või muud joogikest (näiteks hõõgveini ;) lürpida. Minu jaoks on päris tavaline, kui mõnda taaskasutuspoodi sisse astun, kõigepealt just sammud nõude riiulite poole seada. Mitte, et ma just midagi kaasa ostaks, aga niisama on tore vaadata seda kirju-mirju rida üksikuks jäänud serviisidest. Enamasti on meil ju kodus täiskomplekt sama mustriga nõudest ja kui mõni katki läheb, siis oh, seda kurvastust... Tegelikult aga ei peagi kõik ühesugused olema. Mõned aastad tagasi, ühe vanaproua poole külla minnes, lõi ta oma puhvetikapi ukse lahti ning pakkus lahkelt võimalust valida, millisest tassikesest me oma kohvi või teed tahtsime juua. Aastatega oli ta kogusse päris hulk joogianumaid kogunenud. Esialgu tundus kogu asi natuke imelik, kas tõesti saab siis niimoodi, aga pärast hakkas mulle idee nii väga meeldima, et ühel päeval otsustasin mitte just tassidega jändama hakata, vaid osta koju erinevad šampuseklaasid. Need kipuvad tihtipeale kergelt purunema. Ja pidevalt uusi ei raatsi eriti ka osta. On ju palju põnevam ja praktilisem erinevatele inimestele erinevad klaasid kätte anda. Pole probleemigi, et need segamini aetakse :)  Ma ei tea, mis sai vanaproua kogust, sest praeguseks on ta juba tükk aega manalateel olnud. Võib-olla jõudis see taaskastutuspoodi, kust nutikas käsitööline nad oma koju viis ja neist pildil näha olevad küünlad valmis meisterdas! Nii tore viis, kuidas tassidele uus elu kinkida ja inimestele rõõmu valmistada. Sest kellele ei meeldiks elav tuli, eriti kui see veel kauni tassi sisse pandud ;)

2 kommentaari:

  1. Meil on samuti erinevad šampuseklaasid. Aegade jooksul on kogunenud palju komplekte ja aegade jooksul on igast komplektist midagi purunenud. Minu arust pole mingit vahet, kas komplekt koosneb näiteks kaheteistkümnest ühesugusest või erinevast pokaalist.

    VastaKustuta
  2. Olen sinuga täiesti ühte meelt. Jäin praegu mõtlema, kui kaugele muude nõudega läheks. Taldrikute osas jään vist ikka konservatiivseks :-) Neid ühesugusena on lihtsam kappidesse panna, eriti kui köögis palju panipaiku pole.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)