09.06.23

Toronto uudiseid

Nagu olen siin juba rääkinud, et pensionärina viidan aega ühe pisikese tüdrukuga, kellele käin koolis vastas. Siis saavad tema ema ja isa oma teadustööd teha. Nüüd on aga neil rõõmusõnum uue ilmakodaniku sünni kohta. Tüdrukute sünnipäevade vahele jääb vaid kaks päeva! Mis tekitas muidugi natuke muremõtteid, kuidas just vanem laps vaatab, kui kogu tähelepanu on pisibeebi peal. Temal lõi ette selline tähtis number nagu 7. Eestis minnakse ju siis kooli. Aga kõik läks väga hästi, isegi kui neil oli otsus tähistada ainult pereringis (pidu tüdruku sõpradega toimub hiljem). Ma tulin ikka ka kohale, isegi kui mu pisipreili arvas, et ma ei maga nende majas, järelikult ma ei ole pere :-) 

Tõin talle kingiks juuksuritele mõeldud pea, mida ta siis usinalt kammis ja soengut tegi (soovitan kindlasti hoopis see osta selle asemel et mingi lastele toodetu muretseda). Mingil hetkel mängisime kahekesi veel nukkudega, kui Eestis kohale tulnud vanaema ja ema tordile viimast lihvi andsid. Olen tema jaoks dedicated nukumängija :D Lõpuks teatas väike neiu emale õnnelikult, et kõige parem päev oli. Nii et polnudki põhjust mureks, kuidas ta end tunneb. Oh, ja emale-isale olen oma jah-sõna öelnud, et aitan ikka lastega edasi. Sest ma olen ju alati tahtnud vanaema olla ;-)

New York ja Kanada on vist mujal maailmas hetkel uudistelehekülgedel ära mainitud. Nimelt on Quebecis ja Põhja-Ontarios suured põlengud, mille suits ulatub Torontossegi. Kuigi tundub, et New York oli palju hullemas olukorras. Seda ma imestasin, miks mul viimastel päevadel selline imelik uimane tunne on olnud. Üldse polnud mingit soovi arvuti taha istuda ja mõttetööd teha (laisguus kondiides võib muidugi oma osa ka mängida). Hetkel, kui ma kirjutan, siis on üleval teade, et õhk on tervistkahjustav. Pean ütlema, et on tõesti pisut raske hingata. Eilse arvestuse järgi olime oma halva õhukvaliteediga kolmandal kohal maailmas. Meist eespool olid Delhi ja New York! Täna võib-olla lööme juba neid, hoiatus oli, et alla võib sadada ka tuhka, mille sissehingamine pole sugugi hea. Peaksin panema aknad kinni, aga samas ei taha ka umbses ruumis istuda... Eks ma võtan siis natuke rahulikumalt. Siin kõrval Accuweather kaart hetkeseisust neljapäeva õhtul. Ja napsasin veel Toronto Stari pildi linnast.

Kõige selle kõrval tuli paar päeva tagasi teade, et Toronto mahtus 100 parima linna hulka. Aluseks võeti ilm, meelelahutus, turvalisus, tööhõive, majanduslik olukord, kultuurilised vaatamisväärsused (muuseumid), haridus, ülikoolid, shoppamine jne. Nimekirja eesotsas oli London, Pariis, New York, Dubai, Barcelona, Rooma, Madriid, Singapur, Amsterdam. Toronto on 24.kohal. Üheks määravaks teguriks oli haridus, Toronto Ülikool on näiteks maailmas 9.kohal. Toronto olevat ka kõige kiiremini arenev metropol. 100 hulka mahtusid veel Montreal (57), Calgary (65), Vancouver (69) ja Ottawa (96).

Mul on kindlasti alati huvitav minu praeguse kodulinna kohta selliseid teateid saada. Mitte et ma midagi selle teadmisega ette võtaks :D Siin on praegu mu kodu ja kõik on nii tuttav ja omane. Tallinn on ka tuttav ja omane, kuid samas on nii palju muutunud sellest ajast, kui mina seal pidevalt elasin. Iga nurga peal on midagi uut. Või peaaegu. Vähemalt igav ei hakka ;-) Eks ma suvel tulen ja vaatan üle, ning loodetavasti jõuan ka nendesse kohtadesse, mida ainult pildil näinud olen. Samas muidugi tahan ka lihtsalt olla, ning mitte liiga palju ette võtta. Muidu hakka veel pärast Torontos puhkama :)

2 kommentaari:

  1. Eile oli ikka õige tossune aga näe öösel selgines ja õhk läks puhtamaks, isegi jooksmas sai käidud. Tore kaasnähe suitsupilvedele on temperatuuri oluline langus, hommikupoolikul lausa 13C!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. On tõesti hulga parem. Just vaatan, et isegi jänku on aeda hüppama tulnud :-D

      Kustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)