11.09.23

Kringlid

Ma pühendasin eelmise nädala kringlite küpsetamisele, kuna mult paluti kaks tükk pühapäevasek eestlaste golfiturniiriks teha. Eelmisel aastal küpsetasin ka, aga kuna palve tuli üsna viimasel minutil, siis kogu asi läks mul natuke käest ära. Saiad küpsesid väga suureks ja ma  polnud lõpptulemusega  väga rahul . Isegi kui pärast oli öeldud, et need maitsenud väga head. 

Otsustasin, et Väike kringliraamat peab mulle appi tulema ja et ma küpsetan mõned proovikringlid. Mis muidugi rõõmustas hirmsasti Toomast, kes armastab väga kõike, mis saiaga seotud. Ise pole ma suur saiasõber, kuigi värskest peast on mõnus neid maitsta. 

Üks esimestest oli juustukringel, mille vahele panin veel pisut peekonit. See läks laualt nagu soe sai. Sest Kirke oli juhtumisi ka meie juures. Ning tema on meil teada soolaste asjade fänn. Ei lähe tal ei tordid ega muud koogid korda. Eestis ostame kahekesi spinatisaiu :-) Otsustasin koha peal, et seda võiks tõesti tihedamalt küpsetada. Eriti veel, kui natuke küüslauku lisada. Teisel katsel paningi, aga ilmselgelt liiga vähe.

Pildil on siis kolm kringlit, mille üritusele valmis tegin. Ja kõrval "proovikringlid". Ülevalt alla: toorjuustu-mandli, martsipani-toffee, kaneeli-pähkli-rosina ning lõpuks juustukringel. Proovi omad maitsesid üsna head, kes teab, kuidas "päris" välja tulid :-)

Eks meil on siia kogukonda tekkinud suur auk kringlite osas, peale Ülle lahkumist. Ma tegelikult ei imesta, miks nii vähe tegijaid, kui see pole just sinu amet. Sest eks nendega ole parasjagu tegemist. Samas ma mäletan, kuidas Ülle ütles, et eelistab pigem kringlite küpsetamist kui tordiga sahmerdamist. Ma olen vastupidi, sest kuigi tordiga on rohkem tegemist, siis mulle endale meeldivad need rohkem ;-)

Minult ei tasu ka täpsemalt retseptide kohta küsida, sest kuigi ma võtan mõne retsepti aluseks, siis kipun midagi ikka ära muutma. Kindlasti panen igasse rohkelt värskelt jahvatatud kardemoni, või muid "salajasi lisandeid", mis hoiab saia pehmena - ei ole e-ained :-P

4 kommentaari:

  1. Võin kinnitada, et viimne kui üks viivad keele alla!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh :-) Ma kipun küll vahel arvama, et mu kaasa on natuke erapoolik ;-)

      Kustuta
  2. Oo, millised imelised kringlid. See on suur ettevõtmine ! Kniks ja kummardus, üritan internetist lõhna ette kujutada...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lõhna oli küll maja täis. Aga lubasin endale, et proovin natuke tihedamalt kringlit ette võtta. Tahaks ka videosse jälle panna. Ma pean ütlema, et see (pool)pensionäri põli sobib mulle suurepäraselt. Stressi on nii palju vähem, et jaksan muude asjadega tegeleda :-)

      Kustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)