05.09.23

Teine koht!?!

Ma siin surfasin ja otsisin midagi, kui mulle jäi silma üks Toronto Eesti Kooli artikkel Digar lehel ja ma mõtlesin naljaviluks oma nime otsingusse panna. Sest ma olen ju natuke siinsetele Eesti lehtedele kirjutanud. Ja muidugi olin ma pikalt ka kooliga seotud (kahjuks on ainult "Vaba Eestlane" digiformaadis, tegelikult on ju veel "Meie Elu" ja nende kahe lehe ühinemisel tekkinud "Eesti Elu"). Ma otsisin ka oma neiupõlvenimega ennast, aga siis tulid ette 70ndatel kusagil maakohas elava nimekaimu tegemised. Ning millalgi 1925.aastal Rakveres mehe tagaselja lahutatud Ene, või lähemal uurimisel siiski Äilene (või hoopis Helene), kusjuures kumbagi poolt ei mõistetud süüdi, aga raha lahutuse eest kasseeriti küll sisse.

Aga see kõik polegi oluline. Hoopistükkis kargas mulle ette, et Tartu Ülikooli 1987.aasta väljaandes on minu nimi sees, ja lausa esilehel. Ausalt, ma ei mäleta sellest midagi. Äkki keegi isegi nimetas, aga tuleb välja, et ma olen saanud väärika 2. koha Pedagoogika- ja metoodikaalaste tööde konkursil. III-IV kursuste arvestuses: "The educational value of the textbook "English form 8"". Palun ärge küsige, millist tarkust ma sinna kõik kokku kirjutasin, sest mul pole grammigi meeles :-) Ja pean ka ütlema, et ei tahakski vist seda üle lugeda, sest punastaks ennast siniseks kõiki oma "suurepäraseid mõtteid" lugedes :D Juhendaja, Laine Hone, on olnud tegelikult mitmete õpikute autoriks.

Ainuke, mis ma siit muidugi välja loen, on ikkagi minu teadmine, et lõpetades lähen kooli õpetama. Mis muidugi lõpuks täpselt nii välja ei kujunenud. Toronto Eesti Koolid pöördusid tänavu minu poole, kas tahaksin tulla tagasi. Nii kahju oli ära öelda, aga mul lihtsalt ei jätku aega. Olen lõpuks aru saanud, et ma pole kummist, ning kuigi tahan kõigile abiks olla, siis seekord jääb enda lõhki tõmbamine siiski ära (Mari on mind ka rohkem sundinud EI ütlema). Ehk järgmisel aastal ;-)

Fotomeenutus millalgi 80ndate algusest koos õega, "tänapäevases" kuues.

1 kommentaar:

  1. Mis seal imestada, ma teadsin alati, et sa tubli oled ;)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)