20.10.08

Detsembrikuumus

„Detsembrikuumus” üle pika aja üks väga hea saavutus Eesti filmimeeste poolt! Läksin väga skeptiliselt seda eile õhtul vaatama (aitäh panga direktoritele teenistujatele kingitud piletite eest :), ning olin rõõmsalt üllatunud nii filmist kui näitlejatetööst! 1924.aasta sündmustest on mul siiani üsna udune arusaam. Film tekitas tahtmise lähemalt uurida, mis täpselt juhtus, sest linateos kajastab küll toimunut, kuid loomulikult mitte täpselt nii nagu tegelikud sündmused käisid.

Kaks pilti on Skype'i läbi tehtud intervjuudest rezhissööri Asko Kase ja produtsendi Artur Talvikuga, kes ilmselt üsna unised olid, kuna nende kellad näitasid varajast hommikutundi. Toronto saalis oli neid kuulamas ja vaatamas üle 400 inimese, kõik tänu estdocs vabatahtlikele korraldajatele.

2 kommentaari:

  1. Tahtsin ise ka seda filmi vaatama tulla, kuid seekord ei onnestunud. Loodan, et seda filmi naidatakse siin veelgi.

    VastaKustuta
  2. loodetavasti, jah, näidatakse uuesti või tuleb oodata kuni video peale ilmub.
    huvitav oli kuulata vaatajate arvamusi. suvel oli filmist juttu ja ma teadsin enamvähem, mida oodata, kuigi olin ikkagi skeptiline, kui hästi kõik välja kukub. ehk sellepärast meeldiski asi ootamatult rohkem.
    siin oli samas paljusid, kes arvasid, et asi oleks võinud rohkem dokumentaalsem olla. mõne näitleja mäng ei meeldinud... märkusi oli muusika kohta (leidsin, et muusika taga on üks Emmy võitnud isik... mhmmmmm).
    oh, mina pole selline kuri kriitik. olin tõesti rahul!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)