03.10.08

Kook

Mida teha, kui koogitaldrikul ainult puru järel... Ega muud, kui otsida välja Eestist kaasa toodud kolmas koogiraamat seeriast „100 kooki”. Esimene kook oli tehtud õunte asemel koduaia pirnidega ning nüüd proovisin martsipani-õunakooki. Väga hea raamat, soovitan soojalt!

Minu pirnikook koogiraamatu alusel
3,5 dl nisujahu
1 tl kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl suhkrut
1,25 dl õli
2 muna
1,25 dl piima (retseptis õunamahl)
3 pirni kuubikuteks lõigatud
Nagu ikka kuivained ja vedelad eraldi kokku segada. Kõik siis kenasti kokku ja viimaks ettevaatlikult pirnid. Koogivormi ning 160 kraadises ahjus umbes 40-50 minutit hoida. Head isu!

Martsipanikook
100 g martsipanimassi (riivi)
3 muna
1.5 dl suhkrut
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
1 dl piima
50 g sulatatud võid (kasutasin õli, sest või oli otsas)
4-5 õuna
Mina lõikusin õunad väikeseks ning tegin samamoodi nagu eelmises retseptis. Ahjukuumus 200 kraadi, 40-45 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Vanemate postituste all ei ilmu need kohe. Nii et kannatust.