11.04.10

Kanadasse tööle?

Eesti Elu: "Kuna praegu saavad Eesti noored elada ja töötada aasta aega viisavabalt Austraalias, siis on sinna läinud juba sajad siinsed noored õnne otsima. Nüüd sõlmib Eesti sarnase kokkuleppe ka Kanadaga. Kokkulepe annab Eesti ja Kanada 18-35aastastele kodanikele võimaluse viibida ja töötada lühiajaliselt (kuni 1 aasta) teise poole riigis.

Kokkuleppe alusel antakse noortele kodanikele rohkem võimalusi täiendada oma akadeemilist või kutseharidust, saada töökogemusi ja õppida paremini tundma teise riigi keeli, kultuuri ja ühiskonda, millega aidatakse kaasa kahe riigi vahelisele teineteisemõistmisele. Sama eesmärgi ja sisuga kokkuleppe on Eesti sõlminud praegu Austraalia ja Uus-Meremaaga."

Kanada valitsuse lehel on samasugune teade juba eelmise aasta lõpust, kuigi Eesti ei ole veel ametlikult nende maade nimekirjas. Loodetavasti on suveks Eestigi seal :) Tean vähemalt ühte noort eestlast, kes hea meelega siin ringi reisiks ning samal ajal tööd teeks. Ehk isegi tahab mõni uljaspea jalgrattamatka ühest servast teise ette võtta, nii nagu minu endine noor kolleeg tegi (kuigi ilma töötamiseta). Mul on hea meel, et Kanada ja Eesti vahelised suhted aina paranevad. Täpsem info programmi kohta on siin.

4 kommentaari:

  1. oo, see on väga lahe uudis :)

    VastaKustuta
  2. Anonüümne14/4/10 03:09

    See on isegi väga hea uudis. Kui K järgmisel kevadel kooli lõpetab, siis on tal veel üks valikuvõimalus, mida peale hakata, kui tahtmist on. -K-

    VastaKustuta
  3. Anonüümne14/4/10 05:25

    Hmmm. Siin on lätlased meist ette jõudnud - ei ole midagi - lapsele kuues varvas külge ja Läti pass taskusse :D -K-

    VastaKustuta
  4. Vaatasin, jah, et Lätiga on juba sidemed sõlmitud. Samuti on kvoodid peal, kui mitu erineva programmi all võib siia tulla. Loomulikult paistab see puhkamine ja töö kõige populaarsem olevat. Aga ükskõik kuidas, ikkagi on hea meel, et uksed lahti lähevad. Ehk siis trehvab Torontossegi rohkem noori eestlasi!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)