25.12.10

Jõulune Toronto


25.detsembril on meie suur ja elav linn kaetud erilise vaikuse vaibaga. Enamus kauplusi on kinni, teedel sõidavad vaid üksikud autod ning inimesed istuvad oma kodudes, et hommikul kingitusi avada ning õhtul peredega kokku saada. Võtsime hommikul Tomiga Koko pikemale jalutuskäigule, et oma umbes kahe kilomeetri kaugusel elavatele eestlastest naabritele väike jõulukook koju viia, ning ei jõudnud ära imestada, kui rahulik kõik oli! Aga alles paar päeva tagasi oli aasta kõige kiirem päev kaubanduses. Toronto kohta on siin päris toredad pildid kesklinna ostukeskusest, kus meeletult palju rahvast. Mul on hea meel, et kõik minu ostud said juba ammu tehtud, enamus üle interneti :)


Tänavad ja vaateaknad on muidugi linnas eriliselt ilusad. Mulle meeldib, kuidas viimastel aastatel on üha rohkem tekkinud kaunistusi mitte ainult poeakendele vaid ka hoonete ette. Kompositsioonid igihaljastest okstest, kasepuudest, lilledest, käbidest, jne on mõnel pool linna poolt terve tänava kaunistuseks üles seatud! Ühel jalutuskäigul klõpsisin siit-sealt pilte.



Vaateaknad kõlbaks mõnel pool lausa muuseumieksponaadiks. Siin üks laenatud pilt Scott Snideri kogust ning slaidishow teistest akendest.


 

1 kommentaar:

  1. Häid jõule teie perele! Ilusad pildid ja kaunistused. Šotimaal ei ehita vaateaknaid nii ilusasti jõuluteemaliseks, mõned sädelevad munad ja lumehelbed on üles pandud, aga ei mingeid stseene, mida nt lastega imetlema minna.
    Tuledega ollakse siin ka üsna kokkuhoidlikud, kuigi viimastel aastatel on neid rohkem näha.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)