17.12.10

Jõulupidu


Meie jõulupidu töö juures toimus seekord üsna tagasihoidlikult. Suures ülekaalus olid need, kes tavapärase abikaasade ja juhatuseliikmetega koos pidutsemise asemel tahtsid lihtsalt omaette välja minna. Arvestades, et paljud töökohad tõmbavad vöörihma koomale ning möödunud aegade uhkete pidutsemiste ja kinkide asemel toimub kõik hoopis tagasihoidlikumalt, siis ei oldud ka meie soovidele vastu, eriti kui saime hulga raha kokku hoida. Kuigi ega ma just abikaasade koha pealt ei või pead anda, kas nad just õnnelikud olid, et õhtusöögist ilma jäid...; ja juhatuski pidas ikka oma peo maha :)

Käisime väga põnevas kohas. Distillery District Torontos on koht, mille võib iga linna külastaja endale kavasse võtta. See asub kesklinnale päris lähedal ning koosneb umbes 40nest kuninganna Victoria aegsest tööstushoonest. Omal ajal asus seal Gooderham & Worts piiritusetehas. Asutati 1832 ning 1860ndatel oli see väidetavalt maailma kõige suuremaid tehaseid, kust eksporditi viskit üle terve ilma. Paarkümmend aastat tagasi tõmmati aga otsad kokku, kuigi plaanid seda teistmoodi ellu äratada, ei õnnestunud. Tolleaegne majanduskriis ei jätnud sugugi raha, et nende lagunevate hoonetega midagi ette võtta. Ainult filmimaailm armastas seda rajooni. Olen isegi sealt mööda sõites hulka suuri filmitreilereid näinud. Üle 800 filmi ja teleseriaali on just seal osaliselt vändatud (ikka need Hollywoodi omad)!

2003 avati viimaks see nurgake Torontost kõigile vaatamiseks ja külastamiseks. On avatud kohvikuid ja restorane, väikeseid ärisid ning käsitöökodasid. Ülemiste korruste ruumid on üüritud välja stuudioteks kunstnikele. Isegi väike teater on endale koha leidnud. Jõuluajal on ala imekenasti ehitud, väikesed müügitared on lahti jõulukaupade müügiks (nagu Raekoja plats lausa :). Eriti vahvad on restoranide juures väljas põlevad lõkked, mille ääres saab end külma ilmaga soojendada (vaata keskmine ülemine pilt). Tunnistan, et pole varem sinna sattunud ja nautisin hoolimata läbitungivast tuulest ja külmapoisi näpistustest jalutuskäiku nende hoonete vahel. Hilisel tunnil polnud küll kõik poekesed lahti, kuid ühest ei saanud ma kuidagi ilma kõrvarõngastega ära kõndida :) Kindlasti lähen seda rajooni uuesti uudistama!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)